Over de voorstelling

Daar waar het goed met je gaat, is je thuis

Theatermaker Bright O. Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch de komische en confronterende vertelling met livemuziek The Bright Side of Life. Een coproductie van Theater Utrecht en New Dutch Connections. Première: 31 maart 2018, aansluitend tournee t/m mei 2018.

The Bright Side of Life vertelt over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

ACTIE Koop een extra kaart voor een vluchteling
Wilt u een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het u leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor uzelf en een vluchteling. In aanloop naar de voorstelling zullen we u per mail op de hoogte brengen hoe u uw introducé ontmoet en wat er voor jullie georganiseerd wordt rond de voorstelling. De actie kan nu al gebruikt worden in De Paardenkathedraal en verschillende andere theaters in het land!

The Bright Side of Life
The Bright Side of Life

Bright volgde de toneelschool in Arnhem, speelde voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Father´s House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan zestigduizend vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Credits

Concept, tekst en spel: Bright O. Richards
Tekst en regie: Ko van den Bosch
Muziek: Oleg Fateev
Vormgeving en video-ontwerp: Catherine Henegan
Foto: Geert Goiris
Première: zaterdag 31 maart, tournee 29 maart t/m 8 mei 2018
Een coproductie van Theater Utrecht en New Dutch Connections

[Bij online aankoop van uw tickets voor kaarten in De Paardenkathedraal betaalt u €1,50 aan transactiekosten.]

Lees meer