Over Theater Utrecht

Uitdagend, ontregelend en bevlogen theater.

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en behoort tot de meest toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. We brengen hoogtepunten en klassiekers uit het toneel en de literatuur en zetten die naar eigen hand in uitdagende, ontregelende en bevlogen voorstellingen. We zien het theater als de meest geschikte plek om vrij te kunnen denken en om samen met ons publiek te durven dromen over de wereld van morgen.

We spelen in Stadsschouwburg Utrecht, theaters en festivals door het hele land én ons eigen theater De Paardenkathedraal. We organiseren verschillende activiteiten met publiek en partners, zoals openbare repetities, inleidingen, nagesprekken, workshops, hangouts voor jongeren, voorstellingen in de klas en ontmoetingen tussen wetenschap, maatschappij en kunst.

Het gezelschap staat sinds september 2013 onder leiding van regisseur en artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen. Naast de voorstellingen van Thibaud Delpeut presenteren we ook werk van makers als Naomi Velissariou, Davy Pieters, Casper Vandeputte en Espen Hjort. Onze afdeling Publiekswerking & Educatie delen we met DOX. Theater Utrecht wordt structureel gesubsidieerd door Gemeente Utrecht en het Ministerie van OCW.

Klik hier voor alle medewerkers >>>

Lees hier meer over de historie van De Paardenkathedraal >>>