Oleg Fateev

Oleg Fateev

Oleg Fateev werd in 1967 geboren in Moldavië en studeerde in 1993 af als Bayan-speler en dirigent aan de Gnesin Music Academy in Moskou. In 1996 verhuisde hij naar Nederland waar hij als uitvoerend musicus aan het werk ging en zijn muzikale achtergrond met wortels in de klassieke, folk en wereldmuziek daarin meenam. Oleg werkt als muzikaal leider, componist en arrangeur bij verschillende gezelschappen en werkte met diverse regisseurs en artiesten. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij gewerkt met veel Nederlandse artiesten als Herman van Veen, Robert Long, Jeroen Willems, Nynke Laverman, Hadewych Minis, John Engels, Oene van Geel, Wolfert Brederode, Claron Mc Fadden and brazilians artist such as Badi Assad, Chico Cesar en Guilherme Kastrup.

Oleg werkt als muzikaal leider, componist en arrangeur bij verschillende gezelschappen en met regisseurs als Johan Simons (ZuidToneelHollandia), Alize Zandwijk (RoTheater), Gerardjan Rijnders (Ro Theater), Floor Huygens (Theater Artemis) en journalist en filmmaker Jelle Brandt Corstius.

Hij was onderdeel van vele internationale projecten met artiesten als Loyko Gipsy Band (Rusland), Ethel String Quartet (Verenigde Staten), Chico Cesar, Badi Assad, Ceumar, Carlinhos Antunes (Brazilië), Shonaleigh Cumberg (Verenigd Koninkrijk), David Golek (Israël). Ook treedt hij op met het Oleg Fateev Trio, Tiltan Quartet, is een duo met de Braziliaanse percussionist Simone Sou, een trio met Oene van Geel en Wolfert Brederode en The Nordanians band.
Tijdens zijn carrière gaf hij concerten en workshops in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Spanje, Schotland, Engeland, Brazilië, Zuid-Afrika, China, Zweden, Jordanië, Turkije en Taiwan.

Foto: Ron Beenen