Innovation:Lab

Innovation:Lab van Theater Utrecht – in samenwerking met DOX en de HKU - is een nieuw initiatief met het doel om samen met andere makers en creatieven de komende jaren te bouwen aan het theater van morgen. Innovatie, co-creatie en inclusiviteit staan daarbij voorop. Hoe ziet de mensheid er over tien of honderd jaar uit? Hoe ziet het theater van morgen eruit? Welke rol zal technologie daarin spelen? Veel kunstvormen hebben een verhaal in zich, maar de vormen waarmee we die verhalen vertellen komen steeds verder af te staan van de complexiteit van de wereld waarin we leven. Hoe vertellen we de verhalen van morgen met de technologie van vandaag?

Naar die vraag doen we samen met anderen in ons nieuwe interdisciplinaire onderzoekslab artistiek en technologisch onderzoek. We zoeken naar nieuwe verhalen en nieuwe vormen. We verkennen de nieuwste mogelijkheden op het vlak van licht, geluid, muziek, video en andere technologieën. We leggen verbindingen met verschillende sectoren, zoals de game-industrie, het maatschappelijke domein, de wetenschap, de technologische sector, waarbij we experimenteren met mixed-reality technieken, vertellende audiotours, installatief werk en andere innovatieve vertelvormen.

Lees hier meer over de hackathon in november 2022, en schrijf je in!

Lees hier over de makers en concepten die in seizoen 2021-2022 onderdeel waren van Innovation:Lab.

De makers van Innovation:Lab plaatsen updates over hun werk in ons Discord channel. Volg het lab ook op Instagram of meld je aan voor onze updates per mail.

Innovation:Lab wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 en het programma Innovatielabs, dat een impuls geeft aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Dit programma wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL in opdracht van het ministerie van OCW.