Innovation:Lab

HET INNOVATION:LAB
Als BIS gezelschap zet Theater Utrecht al sinds 2018 in op de technologische, narratieve en performatieve vernieuwing van het theater. We werken aan een digitale transformatie in het theater, waarin bestaand en nieuw publiek kennis maakt met meerlagige, meerstemmige en hoogwaardige technologische experiences (verhalen). Dat doen we vanuit de overtuiging dat het theater moet veranderen, wil zij ook in de toekomst van waarde blijven voor haar publiek. Wij plaatsen technologie op een gelijkwaardig niveau met theater, om zo nieuwe vormen van theater te ontwikkelen die aansluiten bij de leefwereld van het publiek van de toekomst.RESEARCH AND DEVELOPMENT
Het Innovation:Lab doet onderzoek naar de artistieke impact van technologie op theater en naar technologie als middel om diversiteit, inclusie en digitale transformatie in de sector te bevorderen. Talentontwikeling, het creƫren van bewustwording en het vergroten van de maatschappelijke impact spelen daarbij een hoofdrol. Daarnaast doen we onderzoek naar een nieuwe definitie van publiek en bouwen we aan een diverse community van makers, experts, artists en publiek. Alle kennis die wordt opgebouwd in het Innovation:Lab is open source en voor iedereen toegankelijk.

HET LAB
Een open plek waar makers, artists en experts uit verschillende werkvelden samenwerken op het kruispunt van technologie en performance art. Het Innovation:Lab beschikt als research and development platform over alle middelen op kennis- en technologisch gebied om op een hoog niveau te kunnen experimenteren en creeren. De ruimte is geoptimaliseerd voor het bouwen van artistieke protypes en modulaire decors op basis van high-end technologie.

DE COMMUNITY
De kennis, energie en dynamiek van makers, artists en experts staan in het centrum van het Innovation:Lab. Deze groeiende community geeft het lab haar bestaansrecht. Het kunnen volgen van maaktrajecten en de ontmoeting tussen makers, experts, artists en publiek zorgen ervoor dat er een grotere impact kan worden gemaakt met de prototypes die in het lab worden ontwikkeld. Het lab organiseert hackathons, meetups, testing days en prototype-showcases om deze community te bedienen.

HET TEAM
Aan de basis van het lab staat een gepassioneerd team dat zorgt dat de onderzoekstrajecten kunnen bestaan, de community blijft groeien en de makers kunnen excelleren. Het lab is contstant opzoek naar versterking. Dit kan zijn op het gebied van productie, research, technische ontwikkeling, marketing of eventondersteuning.