Nieuws

Vacature Creatief Directeur / Directieteam

Vacature Creatief Directeur / Directieteam

woensdag 06 juli 2022

Met het vertrek van Thibaud Delpeut als regisserend artistiek directeur van Theater Utrecht scherpt het gezelschap de bestaande inhoudelijke koers verder aan. Theater Utrecht – het stadsgezelschap van Utrecht - kiest doelbewust voor een team van makers. Het verstevigt de rol en betrokkenheid van de huidige Theater Utrecht-makers Naomi Velissariou en Casper Vandeputte en regisseur Floor Houwink ten Cate voegt zich met ingang van komend seizoen bij hen. Nog meer dan voorheen wordt Theater Utrecht gevormd róndom de makers. En deze makers van Theater Utrecht hebben het vermogen én de wens om de werking en dynamiek van een BIS-gezelschap van binnenuit te herdefiniëren. Om aan deze aanscherping en veranderende praktijk leiding te geven zoekt Theater Utrecht een nieuw creatief directeur/directieteam. Lees verder over deze vacature!

Lees verder
What is love in top 3 selectie Wijkjury Utrecht

What is love in top 3 selectie Wijkjury Utrecht

woensdag 06 juli 2022

De Wijkjury Utrecht selecteerde onze voorstelling What is love van regisseur Casper Vandeputte in hun favoriete top drie.

Lees verder
Helen Kamperveen genomineerd voor de Colombina 2022

Helen Kamperveen genomineerd voor de Colombina 2022

woensdag 22 juni 2022

Vandaag maakte de Nederlandse Toneeljury de nominaties voor de VSCD Toneelprijzen bekend. Helen Kamperveen is genomineerd voor de Colombina voor haar rol in onze productie What is Love (regie Casper Vandeputte)! De Nederlandse Toneeljury schrijft in haar juryrapport: “Trefzeker en ontroerend vertolkt Helen Kamperveen in What is Love de pijn van wat liefde en het gebrek daaraan is. Ze brengt haar teksten zonder poespas en gaat het dansante van de voorstelling met lef en verve aan. Uit alles in deze vertolking spreekt passie en loepzuiver vakmanschap, waarmee ze de voorstelling optilt en ook haar medespelers op sleeptouw neemt."

Lees verder