The Family door de Volkskrant ★★★★

de Volkskrant ★★★★ - Vrijdag 14 april 2017

The Family (aflevering 2) wederom sterk met 'vader' Rene van 't Hof als geslepen nieuwkomer

The Family (aflevering 2) wederom sterk met 'vader' Rene van 't Hof als geslepen nieuwkomer

Na een sterke eerste aflevering is ook deel 2 van The Family zeer geslaagd, met ‘vader’ Rene van ‘t Hof als geslepen nieuwkomer.

De avonturen van de rafelrandburgers uit Lodewijk de Boers The Family blijven meeslepend.

Door Karin Veraart

En ja hoor, daar heb je de familie weer. Krap een maand geleden kwamen ze voor het eerst theater De Paardenkathedraal in Utrecht binnenvallen, de broers Doc en Kil en hun stomme zusje Gina. En nu al zijn ze terug, in The Family, deel 2: een losgeslagen stel dat zich ophoudt aan de rafelranden van de maatschappij.

Onder regie van Casper Vandeputte brengt een kern van vier acteurs plus gastspelers het roemruchte feuilleton van Lodewijk de Boer uit de jaren zeventig opnieuw naar het theater. Aflevering 1 vormde een pakkende kennismaking, met snelle scènes en dito stemmingswisselingen. Het zat het trio tot nu toe niet mee, de vooruitzichten zijn ook niet geweldig, maar zij zoeken het zelf wel uit, pas op. Het zijn mensen met een kort lontje-momenteel misschien een nog wel wijdverbreider fenomeen dan in de tijd van De Boer. Zo vinden ze elke verandering best moeilijk. Wanneer de oudste broer Doc (Sadettin Kirmiziyüz) een vriendin blijkt te hebben, is dat schrikken voorde rest. Maar in Aflevering 2 weet deze Branca (fijne rol van Hannah van Lun teren) het wantrouwen van Kil (Sanne den Hartogh, opnieuw goed op dreef) en Gina (Isabelle Houdtzagers, idem) weg te nemen. Langzaamaan wordt ze geaccepteerd.

Speelt mee dat er zich een nieuwe dreiging aandient, in de persoon van hun lang verdwenen vader. Opeens staat hij op de stoep, en geslepener dan hij (René van ‘t Hof als oppertokkie) kom je ze zelden tegen. Loyaliteit en slechte herinneringen vechten om voorrang bij zijn kinderen en hun publiek leeft mee, in alweer een sterke aflevering. Deel 3 en 4 komen eraan.

The Family Theater The Family, af levering 2 van Lodewijk de Boer, door Theater Utrecht.
Regie: Casper Vandeputte.
7/4, Paardenkathedraal, Utrecht, aldaar t/m 22/4, ook te zien met aflevering 1.

Bron: http://www.volkskrant.nl/theater/aflevering-twee-van-the-family-wederom-sterk~a4486713/