Immens door Het Parool

Het Parool - Maandag 13 juli 2020

Beste theatervoorstellingen dit jaar (deels) op een festival

Beste theatervoorstellingen dit jaar (deels) op een festival

De Nederlandse Toneeljury heeft negen voorstellingen geselecteerd als beste van het seizoen.

Vijf van de negen zijn in september te zien op het Nederlands Theater Festival. Dit ‘best of’-festival zal in aangepaste vorm doorgang vinden onder het motto ‘The Show Must Go On and Offline’.

Het gaat om: Dagboek van een leeg bed van Mokhallad Rasem/Toneelhuis; Immens van Theater Utrecht in de regie van Casper Vandeputte; Weg met Eddy Bellegueule van Toneelschuur Producties in de regie van Eline Arbo; Angels in America van Olympique Dramatique/Toneelhuis in de regie van Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal; en Dear Winnie van Jr.c.E.sA.r/KVS/Noord Nederlands Toneel in de regie van Junior Mthombeni.

Othello van Het Nationale Theater in de regie van Daria Bukvic is als registratie in een theaterzaal te bekijken. Over Orestes in Mosul van NTGent in de regie van Milou Rau is een documentaire gemaakt die op het festival in première gaat.

De andere twee voorstellingen zijn niet te zien. Bij Eindspel van Theater Rotterdam in regie van Erik Whien is voorzichtigheid geboden vanwege de gevorderde leeftijd van de vier acteurs. Voor de locatievoorstelling De Poolse bruid van het Noord Nederlands Toneel/ TG Echo, die speelt op een boerderij, kon geen vervangende 1,5 meterlocatie worden gevonden.

Bron: https://www.parool.nl/kunst-media/beste-theatervoorstellingen-dit-jaar-deels-op-een-festival~b0ac8217/