Vincent van der Valk

Ook te zien in:

Caligula

- 2014

Platonov

- 2018

Vincent van der Valk studeerde na zijn middelbare school een jaar aan de toneelschool Circle in the Square in New York. Daarna volgde hij de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2010 afstudeerde. Vincent speelde eerder bij Toneelschuur producties (POLAROIDS, Speeldrift), bij NTGent (Het meisje dat teveel van lucifers hield en Olifant Jezus), Toneelgroep Oostpool (Het Proces, Angels in America) en De Veenfabriek/Nationale Reisopera (The Fairy Queen). Voor zijn rol in Angels in America ontving Vincent een Arlecchino voor beste acteur in een ondersteunende rol.

Naast acteur is hij ook toneelschrijver en speelt hij een hoofdrol in de film Gluckauf, waarvoor hij een Gouden Kalf-nominatie ontving.

In 2014 speelde Vincent de hoofdrol in Caligula (Toneelschuur Producties, Co-producers, De Utrechtse Spelen), onder regie van Thibaud Delpeut. Voor zijn sterfscène in Caligula ontving hij de Gouden Gifbeker tijdens het Nederlands Theater Festival 2014. In 2015 was hij bij Theater Utrecht te zien in Een soort Hades.

In 2016 maakte hij samen met Teun Luykx de Parade-voorstelling Kletsmajoor bij Oostpool, maakte en speelde bij bij Andcompany&Co (Berlijn) de voorstelling Not my revolution, if… die Geschichte der Angie O., speelde hij in de film Nocturne in de regie van Viktor van der Valk en was hij te zien in de succesvolle televisieserie KLEM.

In 2017 is hij te zien in Een Meeuw in de regie van Marcus Azzini en Kinderen van Judas in de regie van Jeroen De Man bij Oostpool en in 2018 speelt hij de titelrol in Platonov bij Theater Utrecht.