Mees Borgman

Mees Borgman

Ook te zien in:

Zwarte Lente

- 2020

Goat Song

- 2017

Mees Borgman studeerde in juni 2015 af aan de Mimeopleiding (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Tijdens haar studie speelde zij o.a. bij Carver, in de voorstelling Gemeenschap van Roy Peters, OOOOOOOO van Giulio D’Anna en in Voorjaarsoffer bij theatergroep MAAS in de regie van Moniek Merkx.

In haar afstudeerjaar maakte zij de solocircusvoorstelling Staat van Geluk, onder begeleiding van Mara van Vlijmen, die ook te zien was tijdens het Reinventing Happiness Festival van het stedelijk museum in Den Bosch en op het Stukafest Festival. Met haar moeder, Nanette Kuijpers, maakte zij het bewegingsduet Ruimende Wind, over de relatie tussen moeder en dochter. Ook speelde zij in de voorstelling The Big Unknown van Nicole Beutler, waarvoor zij op het ITs Festival de Acteursprijs 2015 ontving.

Mees was bij Theater Utrecht te zien in Goat Song en Casino Nonstop van Espen Hjort en in Re-enactment of the Now van Davy Pieters. Daarnaast is ze o.a. te zien geweest in Seksbom van theatergroep Golden Palace, Liefde van theatergroep MAAS en Monte Verita van het Noord Nederlands Toneel. In 2019 speelde ze bij Theater Rotterdam in How to build a universe van Davy Pieters die de VSCD Mimeprijs 2019 heeft ontvangen.

In 2020 speelde Mees in Happy Together van Espen Hjort, een coproductie met Het Huis en in samenwerking met Theater Utrecht.