Vincent van der Valk

Vincent van der Valk

Ook te zien in:

Koliek

- 2021

Caligula

- 2014

Vincent van der Valk studeerde na zijn middelbare school een jaar aan de toneelschool Circle in the Square in New York. Daarna volgde hij de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2010 afstudeerde. Vincent speelde eerder bij Toneelschuur producties (POLAROIDS, Speeldrift), bij NTGent (Het meisje dat teveel van lucifers hield en Olifant Jezus), Toneelgroep Oostpool (Het Proces, Angels in America) en De Veenfabriek/Nationale Reisopera (The Fairy Queen). Voor zijn rol in Angels in America ontving Vincent een Arlecchino voor beste acteur in een ondersteunende rol.

In 2014 speelde Vincent de hoofdrol in Caligula (Toneelschuur Producties, Co-producers, De Utrechtse Spelen), onder regie van Thibaud Delpeut. Voor zijn sterfscène in Caligula ontving hij de Gouden Gifbeker tijdens het Nederlands Theater Festival 2014. In 2017 was hij te zien in Een Meeuw in de regie van Marcus Azzini en Kinderen van Judas in de regie van Jeroen De Man bij Oostpool

Vincent ontving een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Acteur voor zijn rol in Gluckauf (2015) en zijn rol in Nocturne (2019). Naast acteur is Vincent ook toneelschrijver en maakte in 2016 samen met Teun Luykx de Parade-voorstelling Kletsmajoor bij Oostpool. Hij maakte en speelde bij Andcompany&Co (Berlijn) de voorstelling Not my revolution, if… die Geschichte der Angie O. Op het moment is hij te zien in de succesvolle televisieserie Dit zijn wij.

Bij Theater Utrecht was Vincent te zien in Een soort Hades (2015), Platonov (2018), Caligula (2019) en Immens (2019).