Over de voorstelling

In ons Innovation:Lab doen we onderzoek naar het theater van de toekomst. Vanaf januari kun je de eerste experiences voor publiek verwachten! Na een open call begin dit jaar zijn er zeven makers / creatieven geselecteerd die hun ideeën konden gaan uitwerken: Mette Sterre, Marlot Meyer, Opening Statement (Joeri Heegstra & Samir Veen & Claire Bender), Lieke van der Vegt & Dan Xu, Dwayne Toemere & Florian Jankowski, Shifting Border (Wei-Hsuan Huang en Howard), en Salim Bayri. Dit doen ze elk samen met een multidisciplinair team van ontwerpers, game designers, componisten, kunstenaars en meer. Ze werken van een idee naar een concept en vervolgens een prototype. Uiteindelijk worden er 3 prototypes uitgewerkt in een experience voor publiek.

Lees hier meer over de makers in het lab en hun concepten. In de tussentijd kun je het maakproces op verschillende manieren volgen, er zijn live meet-ups (hou de socials in de gaten), op het Instagram kanaal staan allerlei filmpjes en foto's, en op ons Discord kanaal kun je meer de diepte in en lezen over waar de makers mee bezig zijn. Of meld je aan voor de nieuwsbrief van het lab.

De data van de experiences en ook van welke makers die gaan zijn, worden binnenkort bekend gemaakt.

Innovation:Lab van Theater Utrecht – in samenwerking met DOX en de HKU - is een nieuw initiatief dat afgelopen januari van start is gegaan. Doel is om samen met andere makers en creatieven de komende jaren te bouwen aan het theater van morgen. Innovatie, co-creatie en inclusiviteit staan daarbij voorop. Hoe ziet de mensheid er over tien of honderd jaar uit? Hoe ziet het theater van morgen eruit? Welke rol zal technologie daarin spelen? Veel kunstvormen hebben een verhaal in zich, maar de vormen waarmee we die verhalen vertellen komen steeds verder af te staan van de complexiteit van de wereld waarin we leven. Hoe vertellen we de verhalen van morgen met de technologie van vandaag?