Meet-up #2 Innovation:Lab 23 sept

vrijdag 24 september 2021

Donderdag 23 september vond de tweede Meet-up plaats in ons Innovation:Lab. Onder toeziend oog van de collega's van Theater Utrecht, konden enkele studenten en een aantal professionals uit het veld de allereerste uitgewerkte prototypes bijwonen van de concepten van Dan & Lieke, Opening Statement en Mette Sterre.

Mette Sterre heeft een prototype ontwikkeld met een motion capture kostuum, 3D-scans en lichtontwerp in een performance waarbij het digitale en fysieke leven in één ontwerp samenkwam. De bewegingen van de performer zorgden daarbij voor veranderingen in het licht en het geluid.

Dan & Lieke onderzochten ook de interactie tussen beweging en geluid, waarbij de bezoeker door een ruimte werd geloodst en door de eigen bewegingen het geluid op de koptelefoon kon beïnvloeden. Waarbij er tevens een gesproken interactie was tussen de makers en diegene die de experience ervaarde.

De makers van Opening Statement presenteerden hun eerste prototype van hun online game waarbij ze de overlap onderzoeken tussen internetspel, theater en de realiteit. Als bezoeker ervaarde je wisselingen in de ruimte door je eigen acties op het computerscherm en speelde je een 'text-based' game waarbij je in een spannend verhaal gezogen werd en zelf de uitkomst kon beïnvloeden - of toch niet?

De eerste Lab experiences voor publiek zijn vanaf januari te beleven!