Peter Blok

Peter Blok

Ook te zien in:

La Musica 2

- 2016

Blasted

- 2014

Peter Blok studeerde in 1982 af aan de Toneelacademie Maastricht en is inmiddels een van de meest gerenommeerde acteurs van Nederland. Sinds zijn afstuderen is hij actief op toneel, in tv en films. Hij speelde hij bij diverse toneelgezelschappen zoals Orkater en Het Toneel Speelt.
Een van zijn meest succesvolle rollen was in de voorstellingen Cloaca, die in 2003 werd verfilmd met dezelfde cast. Peter Blok was verder te zien in voorstellingen als Een Familie en De Geschiedenis van de Familie Avenier en in meerdere producties bij Delamar, waaronder Een Ideale Vrouw, Terug naar Toen en in In de ban van Broadway.

Bij de Utrechtse Spelen had hij hoofdrollen in De ingebeelde zieke en Augstus: Oklahoma.
Hij speelde eerder onder regie van Thibaud Delpeut in de Sarah Kane voorstelling Blasted, die in 2014 in reprise ging bij De Utrechtse Spelen. In 2015 was hij te zien in Een soort Hades van Lars Norén bij Theater Utrecht en in 2016/2017 samen met Ariane Schluter in La Musica 2 van Margueritte Duras. In maart 2017 speelde hij de rol van Brack in Ibsens Hedda Gabler in regie van Thibaud Delpeut.

Ook op het witte doek is Peter Blok veelvuldig te zien. Hij speelde o.a. rollen in In Oranje (2004, regie Joram Lurssen), Leef! (2005, Willem van de Sande Bakhuyzen), Zwartboek (2006, Paul Verhoeven) , De Verbouwing (2011, Will Koopman), de jeugdserie De Daltons en in de succesvolle en bekroonde dramaseries Oud Geld , Pleidooi, Penoza, De Affaire en Volgens Jacqueline. Ook nam hij deel aan het populaire programma De vloer op (2004 t/m 2011).