Titus Muizelaar

Titus Muizelaar

Ook te zien in:

Thuislozen

- 2018

Westkaai

- 2016

Crave

- 2014

Titus Muizelaar studeerde in 1971 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Zijn liefde voor de beeldende kunst leidde tot een jarenlange samenwerking met videokunstenaar Raul Marroquin. Dit resulteerde in performances in o.a. Amsterdam, New York, Toronto en Warschau.

Hierna ging hij weer spelen bij het Projeckttheater en het Onafhankelijk Toneel. Samen met Mathias de Koning en Marc Warning richtten zij in 1981 Maatschappij Discordia op.

Na een aantal jaren bij Discordia en uitstapjes naar Art&Pro (Oidipous), Het Publiekstheater (Hamlet), De Salon (MacBeth) en Toneelschuurprodukties (Silicone, Pick Up en Tulpenvulpen), was hij vast verbonden aan Toneelgroep Amsterdam als regisseur en speler. In eerste instantie als lid van de artistieke staf, vanaf 1994 ook als artistiek directeur samen met Gerardjan Rijnders. Met de komst van Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam wordt Titus chef de tableau en speler.

Vanaf 2007 is Titus werkzaam als freelancer bij o.a. Olbe, Hummelinck Stuurman, The Glasshouse, Het Zuidelijk Toneel en Artemis. Hij is tevens artistiek adviseur bij Zina en Female Economy.

In 2014 speelde hij mee in Crave (Utrechtse Spelen), het startpunt van een samenwerking met Theater Utrecht. Daarna was Titus bij Theater Utrecht te zien in Een soort Hades (2015), Westkaai (2016) en Thuislozen (2018).