Thuislozen door indebuurt

indebuurt - Woensdag 17 oktober 2018

ARTIKEL: Interview met Utrechtse ex-dakloze Fred in RTL Late Night

ARTIKEL: Interview met Utrechtse ex-dakloze Fred in RTL Late Night

Op dit moment toert de voorstelling Thuislozen door Nederland. Deze voorstelling van Theater Utrecht in samenwerking met theatermaakster Adelheid Roosen, gaat over dak- en thuislozen en andere ontheemden in de samenleving. Naast acteurs, spelen er hulpverleners, (ex-)daklozen en vrijwilligers mee in de voorstelling. Ook de Utrechtse Fred Smit, die jarenlang dakloos is geweest, heeft een rol. Gisterenavond vertelde hij daarover bij RTL Late Night.

Niet alleen Fred was gisterenavond (dinsdag 16 oktober) te gast bij RTL Late Night, ook Adelheid Roosen en Anne-Rose de Bruyn schoven aan bij Twan Huys. Anne-Rose had, net als Fred, jarenlang geen dak boven haar hoofd. In RTL Late Night vertelden ze over hun verleden als dakloze en over de voorstelling Thuislozen. Fred vertelde onder andere over hoe hij het ene moment een goede baan had in het bedrijfsleven, en het andere moment op straat stond. Ook vertelde hij hoe dit hem gevormd heeft. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Over Thuislozen:

In elke stad waar Thuislozen speelt krijgen twee lokale hulpverleners, stadsgenoten of vrijwilligers een rol in het stuk. Ze spelen zichzelf. In Utrecht zijn deze lokale helden Anya Wiersma en Anne-Rose de Bruyn van De Tussenvoorziening, Noortje Rozema van Stichting Oog voor Utrecht, Fred Smit van Stichting Rechtop, Rik de Zwart van NoiZ en Arjen van Ree van Buurtcentrum de Dreef.

Anne-Meike van den Berg

Bron: https://indebuurt.nl/utrecht/utrechters/terugkijken-bijzonder-interview-met-ex-dakloze-fred-in-rtl-late-night~78632/