Saman Amini's Integratieplan

persoonlijke verhalen, sketches en songs

Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★), Samenloop van Omstandigheden (★★★★★) en Nobody Home (★★★★) is theatermaker, performer en muzikant Saman Amini terug met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke manier uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. Theater Utrecht is coproducent van deze nieuwe voorstelling van BLACK SHEEP CAN FLY - Saman Amini.

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini je mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag; waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini (1989, Iran) produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY met regisseur en scenarioschrijver Nima Mohaghegh menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

‘Toptheater’, ‘Aangrijpend en inhoudelijk sterk’, ‘Godvergeten talent’
Youp van ’t Hek over Samenloop van Omstandigheden

‘Amini speelt losjes, energiek en soepel onthutsende scènes.’
★★★★ de Volkskrant over A seat at the Table

‘Amini is een overrompelende podium persoonlijkheid die iedereen inpakt met zijn aanstekelijke glimlach en zijn futuristisch-melodieuze muziek.’ ★★★★ Theaterkrant over Samenloop van Omstandigheden

Credits

Concept, muziek, tekst en spel: Saman Amini
Regie: Geert Lageveen
Muzikant en arrangementen: Martin Verheesen
Tekstuele bijdrage: Geert Lageveen en Floris van Delft
Dramaturgie: Floris van Delft
Productie: Heidi van Deudekom
Marketing: Priscilla Vaas
Zakelijke leiding: Christine de Jager
Producent: Black Sheep Can Fly
Coproductie: Theater Utrecht
Tourneeplanning: Senf Theater