Gary Duimalot Gravenbeek

Gary Benjamin Gravenbeek, alias “Duimalot”, begon op zijn zevende al met rappen en dansen. Wat begon met het imiteren van andere mensen na het avondeten voor het plezier van zijn moeder en broer, groeide al snel uit tot het schrijven van eigen teksten en opzoek gaan naar legitieme technieken. Ondertussen bleef Gary niet weg van de hiphop scene als rapper. Zo won hij zeven keer de rap battle genaamd Basement battles en was hij bij vele andere jams te vinden.

Na in dans voornamelijk bezig te zijn met het geven van lessen bedacht hij zich dat hij het liefst zelf wilt performen. Dat neemt niet weg dat hij nog steeds geniet van anderen inspireren met het geven van lessen. Gary heeft met de voorstelling Bloedlink van Casper Vandeputte een Zilveren Krekel weten te bemachtigen en is choreograaf en performer in de grootste jeugdvoorstelling van Het Nationaal Theater ooit gemaakt: Trojan Wars, die een Gouden Krekel won. Bij Theater Utrecht speelde hij in PERMANENT DESTRUCTION: The HM Concert, What is love en in de herneming van Quake. Daarnaast zit hij ook in twee collectieven: Mensja Collective & The Underdogz Crew, die beiden een affiniteit hebben met theater.

Vandaag de dag werkt Gary naast zijn werk als theaterperformer ook aan wat hij zelf zegt dat hij er het beste in is: muziek maken. In februari 2021 is zijn eerste single Zicht verschenen op Spotify.