Wendell Jaspers

Wendell Jaspers

Ook te zien in:

Caligula

- 2014

Wendell Jaspers (Burundi, 4 maart 1980) studeerde in 2003 af aan de Fontys Academie voor Drama te Eindhoven. Voor die tijd had Wendell al een ruime staat van dienst opgebouwd bij De Wetten van Kepler en Growing Up in Public.

Sindsdien speelde zij bij het Nationale Toneel (Heksenjacht, Thuisreis, Entr’acte) en werkte ze veelvuldig samen met Madeleine Matzer (Tij, Knielen op een bed violen, Hokwerda’s Kind, MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend) en Jos van Kan (BIEST).

Wendell speelde o.a in de film Komt een vrouw bij de dokter, de korte film Come Spring, en de serie Rembrandt & ik.

Voor Hokwerda’s Kind ontving ze een nominatie voor de Colombina toneelprijs. Voor MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend ontving ze een nominatie voor de Theo d’Or toneelprijs.

Na een succesvolle samenwerking met Thibaud Delpeut in zijn afstudeervoorstelling Entr’acte, speelde Wendell in zijn locatievoorstelling Nacht. Deze samenwerking werd uitgebreid met de monoloog 4.48 Psychosis (selectie Nederlands Theater Festival 2013), de titelrol in Freule Julie en Medea, Caligula en in 2014 Phaedra.

In augustus 2011 speelde Wendell op Festival Boulevard in de voorstelling Kracht van Madeleine Matzer en in juni 2012 Mae in Kat op een heet zinken dak, het regiedebuut van Jacob Derwig bij TA-2 (Toneelgroep Amsterdam) en Toneelschuur Producties. Ook speelde zij in Tsjechov en Kwartet bij Toneelgroep Oostpool.