Hein van der Heijden

Hein van der Heijden

Ook te zien in:

Hein van der Heijden (1958) studeerde in 1983 af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde bij verschillende gezelschappen, zoals Toneelgroep Theater, het Publiekstheater, het Ro Theater, en was lange tijd verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waar hij ook enkele eigen producties maakte. In het seizoen 2014/2015 was hij te zien als Theseus in Phaedra van Theater Utrecht en bij Toneelschuur Producties.

In 2007 won hij de Arlecchino voor Raymond in Mighty Society 4. In 2012 ontving hij de Louis d’Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor Vincent van Gogh in het stuk Vincent en Theo en ook voor Astrov in Tsjechovs Oom Wanja. Ook in 2013 werd hij genomineerd voor de Louis d’Or, dit keer voor Mighty Society 10.

Van der Heijden speelde in een groot aantal films en tv-series. Daarnaast is Hein van der Heijden regelmatig werkzaam als docent bij verscheidene theateropleidingen.

In 2015 speelde hij bij Theater Utrecht in Stad der blinden en in Een soort Hades onder regie van Thibaud Delpeut. Voor zijn rol in Een soort Hades werd hij genomineerd voor een Arlecchino voor meest indrukwekkende mannelijke ondersteunende rol.