Eline ten Camp

Eline ten Camp

Ook te zien in:

Westkaai

- 2016

Blasted

- 2014

Eline ten Camp studeerde in 2005 af aan de Toneelacademie Maastricht. Met haar klas maakte ze de afstudeervoorstelling Priemgetal bij Theater Artemis. Deze voorstelling wordt nog steeds af en toe gespeeld op festivals in binnen- en buitenland. In 2006 speelde ze bij Het Huis van Bourgondie, Theaterhuis Alba, Huis te Linschoten en Het Gasthuis.

In 2007 speelde ze naast Porgy Franssen en Olga Zuiderhoek in Wie is er bang voor Virginia Woolf? in regie van Gerardjan Rijnders. Deze voorstelling van Hummelinck Stuurman werd bekroond met de Toneelpublieksprijs. Bij het Nationale Toneel speelde ze in de komedies As you like it (regie: Gerardjan Rijnders) van Shakespeare en in Pleinvrees (regie: Ivar van Urk) geschreven door Alan Ayckbourn.

In 2010 speelde Eline in regie van Thibaud Delpeut bij Toneelschuur Producties in Blasted (reprise in 2014) en Nacht. Ook in regie van Thibaud Delpeut speelt ze in Antigone – Kreon – Oedipus en Al mijn zonen, beide coproducties van Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties.

In datzelfde jaar debuteerde Eline op het witte doek in de film Majesteit van Peter de Baan met de rol van Mabel Wisse Smit.

In 2011, 2012 en 2013 was Eline te zien in drie stukken van Tsjechov die Gerardjan Rijnders regisseerde bij Hummelinck Stuurman, De Meeuw, Oom Wanja en De Kersentuin. In seizoen 2014/2015 was Eline te zien in Keten, een voorstelling van Oostpool/Sonnevanck.

Eline is vaste gastspeler bij Theater Utrecht, in 2015 speelde zij in Stad der blinden, regie Thibaud Delpeut, in 2016 in Westkaai en in 2017 is was te zien in de voorstelling in de klas Outsiders.