Over de voorstelling

Theater Utrecht en DOX werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Een van deze projecten is de Maakweek: een verdiepingsprogramma waarbij jongeren met professionals aan de slag gaan met thema’s uit de voorstelling en een eigen versie maken. In de Maakweek rond Westkaai ontmoet Thibaud Delpeut de Zuid-Afrikaanse choreograaf en danser Elvis Sibeko en werken ze in een week tijd samen met 15 jonge theatermakers (in spé) aan een geheel eigen interpretatie van het stuk.

Jonge mensen worden mede-maker en speler van een geheel nieuwe en eigen gemaakte versie van hetzelfde stuk dat in het decor van de voorstelling gespeeld wordt. De thematiek van de voorstelling wordt uitgediept en de maak – en speelkwaliteiten van de deelnemers worden onder professionele begeleiding door ontwikkeld.

De maakweek rondom de voorstelling Westkaai is de aftrap van deze samenwerking met DOX.
In het beruchte toneelstuk Westkaai van de Franse auteur Bernard-Marie Koltès betreden we een mythisch, nachtelijk universum aan de rafelranden van een grote wereldstad. Waarin de verschillen tussen arm en rijk en sociale ongelijkheid voelbaar worden.

De presentatie van deze maakweek, de eigen gemaakte versie van dit stuk, is te zien op vrijdag 21 oktober om 17h00 in theater De Paardenkathedraal. Daar willen we je graag voor uitnodigen. Ook is deze presentatie op geheel eigen wijze de inleiding op de voorstelling die om 20h00 zal beginnen.

Wil je de combinatie van presentatie en voorstelling graag zien? Dat kan: als je je opgeeft voor de presentatie kun je voor een kortingstarief van 10 euro ‘s avonds ook naar de voorstelling Westkaai.

Westkaai Maakweek
Westkaai Maakweek
Westkaai Maakweek
Westkaai Maakweek
Westkaai Maakweek
Westkaai Maakweek