Over de voorstelling

De Utrechtse gezelschappen Theater Utrecht en DOX werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Eén van deze projecten is de Maakweek: een verdiepingsprogramma waarbij jonge mensen met professionals aan de slag gaan met thema’s uit de voorstelling en een eigen versie daarvan maken. In één week werken jonge theatermakers, performers en dansers in spe aan een geheel eigen interpretatie van het stuk, die als afsluiting gespeeld wordt in het decor van de voorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht. Met diverse Masterclasses van professionele theatermakers, acteurs, performers en dramaturgen. De presentatie van de Maakweek rond de voorstelling Thuislozen vindt plaats op donderdag 25 oktober op het podium van de grote zaal in de Stadsschouwburg Utrecht.

Maakweek – de komende editie:
De komende editie van de Maakweek vindt plaats rond de nieuwe grotezaalvoorstelling Thuislozen van Theater Utrecht i.s.m. Adelheid&Zina. Tijdens de Maakweek, die plaatsvindt van 21 t/m 25 oktober, nemen Theater Utrecht en DOX hun intrek in Stadsschouwburg Utrecht om met de groep jonge theatermakers, performers en dansers in spe intensief te werken aan de thematiek van Thuislozen. Meer info over de voorstelling >>>

Thema’s van de voorstelling Thuislozen:
Dak- en thuisloosheid, medemenselijkheid, (zelf)vertrouwen, (zelf)respect, hoe willen wij samen-leven?

Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen
Maakweek Thuislozen

Over Thuislozen
Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met Thuislozen midden op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. In dit interactieve theaterevenement word je als toeschouwer uitgedaagd om na te denken over hoe we beter kunnen samenleven. Dit stuk toont een wereld die we maar al te goed herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe ‘gewone’ mensen om welke reden dan ook zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar deze mensen? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelf iets doet?

Deelnemers
Een groep van 10 jonge mensen tussen de 15 en de 25 jaar werken onder leiding van een professionals uit het artistieke team van DOX en Theater Utrecht in een kort en intensief maakproces samen met elkaar en bevolken op eigen wijze dit theatrale stadsplein. Op donderdag 25 oktober nodigen we publiek uit op dit plein om de Maakweek af te sluiten (dit gebeurt voorafgaand aan de voorstelling Thuislozen) in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.

Praktisch
Data: De Maakweek vindt plaats van zondag 21 oktober t/m donderdag 25 oktober van 10.00 tot 17.00u in de Stadsschouwburg Utrecht: Lucasbolwerk 24 Utrecht. Op donderdag 25 oktober bezoek je aansluitend in de avond de voorstelling Thuislozen (19.00-23.00u, incl. pauzes)
Beschikbaarheid: Als je mee wilt doen moet je alle dagen beschikbaar zijn!
Kosten: 95,- euro (inclusief diner en bezoek aan de voorstelling).