Maakweek Platonov

jonge theatermakers in spe maken eigen versie van Platonov

Theater Utrecht en DOX werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Eén van deze projecten is de Maakweek: een verdiepingsprogramma waarbij jonge mensen met professionals aan de slag gaan met thema’s uit de voorstelling die op dat moment gespeeld wordt en een eigen versie daarvan maken. In één week werken jonge theatermakers, performers en dansers in spe aan een geheel eigen interpretatie van het stuk, die als afsluiting gespeeld wordt in het decor van de voorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht. Met diverse Masterclasses van professionele theatermakers, acteurs, performers en dramaturgen.

Maakweek – Platonov
De afgelopen editie van de Maakweek vond plaats rond de grotezaalvoorstelling Platonov van Theater Utrecht, die 2 maart in Stadsschouwburg Utrecht in première ging. Tijdens de Maakweek, die plaatsvond van 27 februari t/m 3 maart, namen Theater Utrecht en DOX hun intrek in Stadsschouwburg Utrecht om met een groep jonge theatermakers, performers en dansers in spe intensief te werken aan de thematiek van Platonov.

Presentatie Maakweek – za 3 maart 18.45 uur
Na een week werken presenteerden de deelnemers van de Maakweek het eindresultaat voorafgaand aan de voorstelling Platonov in het decor op het grote podium van de Stadsschouwburg Utrecht aan het publiek.

Thema’s Platonov:
#Hard #verscheurende #liefde. Tien vrienden wonen samen in een grote loft en worstelen met het leven, de liefde en met elkaar. Hoe wordt liefde werkelijkheid in plaats van een zoete droom? Regisseur Thibaud Delpeut bewerkte radicaal de oorspronkelijke tekst (1881) van Anton Tsjechov (vertaling Jacob Derwig) en maakte er een hedendaagse, moderne versie van. Thema’s in de voorstelling zijn: urban tribe, vrienden als familie (framily), vriendschap, liefde, hoe samen te leven, Millennials, zoektocht naar eigen identiteit, diversiteit, de invloed van social media. Meer info over de voorstelling vind je hier.

De Maakweek organiseren we samen met onze partner DOX: www.wijzijndox.nl