Over de voorstelling

FOKKING AWKWARD is de nieuwe voorstelling in de klas van DOX en Theater Utrecht voor het voorjaar van 2020. Deze interactieve hiphop-voorstelling wordt gemaakt door vier makers van hiphop-theatercollectief DIEHELEDING: Jip Vuik, Nick Livramento Silva, Annebel Overbeeke en Dalorim Wartes.

Hoe kijk je naar (de andere) sekse en hoe ga je om met een mengeling van hormonen, sociale conventies en je eigen ongemakkelijkheid? In deze voorstelling gaat het over het ongemak van het willen onderzoeken. Over de vooroordelen over de andere sekse en seks in het algemeen.

Leeftijd: 12+
Speelperiode: eind januari t/m mei 2020
Geschikt voor: alle onderwijstypen
Thematiek: intimiteit en seksuele ontwikkeling

Geïnspireerd op de Netflix-animatieserie Bigmouth, de genderwisselingen bij Shakespeare, interviews met jongeren en onze eigen ongemakkelijke pubertijd maakt DIEHELEDING een interactieve hiphop-voorstelling die alle clichés bevestigt én ontkracht.

Informatie en boekingen:
Hanna Jansen, [email protected] 030-2737304

Over DIEHELEDING
Vanuit hun gezamenlijke fascinatie- en liefde voor hiphop maakt hiphop-theatercollectief DIEHELEDING voorstellingen als muziekalbums. Ze schrijven raps, creëren personages, maken spelscènes en muziek. Ze gebruiken personages om verschillende figuren uit de hiphop-scene en onze samenleving mee vorm te geven. Hun doel is om een keihard dansfeest te creëren met dikke beats en intelligente taalspelletjes. Zie ook dieheleding.nl .