Daan van Bendegem

Daan van Bendegem

Ook te zien in:

Uitfeest 2015

- 2015

Phaedra

- 2014

Daan van Bendegem (1993) studeerde in 2015 af aan de HKU Acteursopleiding in Utrecht. Hij maakte de solo’s Who’s afraid of Red, Yellow and Blue en de muzikale solo met band De allerbeste voorstelling ooit, hierna hoeft er nooit meer een voorstelling gemaakt te worden.

In de zomer van 2013 was hij Artist in Residence bij het Kröller Müller Museum waar hij in samenwerking met Annica Muller de zes uur durende performance Smoking Trees maakte. Begin 2014 liep hij stage bij het NNT in Oresteia onder regie van Gerardjan Rijnders. In 2014 was hij bij De Utrechtse Spelen te zien in Pheadra onder regie van Thibaud Delpeut. Zijn voorstelling Who’s afraid of Red, Yellow and Blue? ging in 2015 internationaal was te zien in o.a. Bremen en Manchester. In datzelfde jaar speelde Daan in Sneeuwwitje bij het NNT.

In 2016 maakt Daan zijn eerste solovoorstelling bij Theater Utrecht: De teloorgang van een ongekroonde idealist. In 2017 was hij bij Theater Utrecht als regie-assistent verbonden aan de voorstelling The Family. In de zomer van 2017 maakte hij samen met Eva Tijken en Margo Verhoeven de Parade-voorstelling Als je in Brabant een begrafenis plant tijdens carnaval komt er niemand.