Karina Smulders

Karina Smulders

Ook te zien in:

Hedda Gabler

- 2017

Karina Smulders (1980) studeerde in 2002 af aan de Amsterdamse toneel en kleinkunst academie. In 2001 was ze te zien in de voorstelling Truckstop bij het Muz theater. Van 2002 tot 2012 was Karina verbonden aan Toneelgroep Amsterdam waar zij in talloze voorstellingen speelde, waaronder True Love, Othello, Hedda Gabler, Het temmen van de feeks, Kreten en gefluister, Na de zondeval, Romeinse Tragedies en De Russen!. Voor haar rol in Na de repetitie/Persona werd zij genomineerd voor een Theo d’Or in 2013.

Sinds Crave (Utrechtse Spelen, 2014) is Karina verbonden aan Theater Utrecht. Daarna speelde ze in Stad der blinden, in regie van Thibaud Delpeut. In 2017 is ze opnieuw in een regie van hem te zien, als Hedda Gabler in de gelijknamige klassieker van Ibsen.

Naast theater speelde ze in films als Ik omhels je met 1000 armen, Wolfsbergen, Brideflight, Kom niet aan mijn kinderen (Publieksprijs Stony Brook Filmfestival NY, Outstanding Performance) en Alle Tijd samen met o.a. Paul de Leeuw.

Ook speelde ze rollen in tv-series als Onderweg naar morgen, Luifel& Luifel, Keyzer & de Boer Advocaten, Familie Kruys en Divorce. In 2017 was ze te zien in het derde seizoen van Familie Kruys en in het tweede seizoen van Nieuwe Buren.