2e Sprekers Battlefield of Dreams

vrijdag 24 november 2023

Op 2 december nemen artsen Jamilah Sherally en Julia Tankink deel aan het gesprek tijdens Battlefield of Dreams over (on)gewenst kinderloos zijn, vruchtbaarheidstrajecten, abortussen, maar ook over de mogelijkheden, kansen, en nieuwe vormen en interpretaties van ouderschap.

Jamilah Sherally is Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde. Na haar postdoctorale opleiding in Nederland werkte ze bij verschillende internationale organisaties in gebieden met weinig toegang tot medische hulp en middelen, waaronder Nigeria, Mali, Thailand en het vluchtelingenkamp Moria in Griekenland. In deze rollen combineerde ze medisch werk met projectontwikkeling, research, belangenbehartiging en onderwijs. Ze combineert momenteel haar werkzaamheden bij het KIT met een PhD bij het Athena Instituut. Daar doet ze participatief actieonderzoek naar de seksuele en reproductieve gezondheid van vluchtelingenvrouwen in Griekenland. Ook is Jamilah columnist bij het NTvG.

Julia Tankink is als arts verbonden aan Women on Waves, een organisatie die zich al sinds 1999 inzet voor wereldwijde toegang tot abortuszorg. Women on Waves is bekend geworden van campagnes met schepen, drones en robots naar landen waar abortus illegaal is. In Nederland zorgt Women on Waves ervoor dat vrouwen zonder zorgverzekering toch toegang hebben tot de abortuspil. Naast haar werk als arts doet Julia promotie-onderzoek naar de zorg voor zwangere gevluchte vrouwen in Nederland.

Lees hier meer over Battlefield of Dreams!