1e Sprekers Battlefield of Dreams

dinsdag 21 november 2023

Op 1 december nemen Dr. Marion Valkenburg en Maarten Koning deel aan het gesprek tijdens Battlefield of Dreams over (on)gewenst kinderloos zijn, vruchtbaarheidstrajecten, abortussen, maar ook over de mogelijkheden, kansen, en nieuwe vormen en interpretaties van ouderschap.

Dr. Marion Valkenburg behaalde haar diploma geneeskunde aan de universiteit van Utrecht in 1984, en deed tegelijk een studie ziekenhuiswetenschappen. Na het behalen van haar Amerikaanse Artsexamen en het afronden van haar opleiding tot gynaecoloog verhuisde Dr. Valkenburg in 1990 naar België. Daar besloot zij in 2002 zich geheel te gaan richten op de fertiliteit, en startte een samenwerking met Leuven Institute for Fertility and Embryology. Dr. Valkenburg is gespecialiseerd in second opinions, IVF-ICSI fertilisatiechirurgie, eicel- en spermadonatie en inseminaties.

Maarten Koning (1986) is fractievoorzitter van D66 Utrecht. D66 is een politieke partij met een progressieve agenda, zoals op medisch-ethische onderwerpen. Zo bereidt de partij samen met de VVD een wet voor over het tot stand brengen van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek naar o.a. het verbeteren van ivf-behandelingen en voorkomen van erfelijke ziektes. Ook zet D66 zich al decennialang in voor het recht op een veilige abortus: dat is een fundamenteel zelfbeschikkingsrecht. Maarten en zijn partner hebben al jarenlang een onvervulde kinderwens en zitten midden in een fertiliteitstraject.

Lees hier meer over Battlefield of Dreams!