Naomi Velissariou opgenomen in Europees podiumkunstennetwerk

dinsdag 09 juni 2020

Naomi Velissariou, een van onze makers, wordt de komende jaren via Theaterfestival Boulevard opgenomen in een Europees podiumkunstennetwerk met het meerjarige project 'Feminist Futures'.

Theaterfestival Boulevard ontvangt in de periode 2021-2024 Europese middelen om met 20 Europese partnerinstellingen uit onder meer Bologna, Berlijn, Reykjavik, Lissabon en Salzburg te gaan samenwerken. Met de middelen die bij de toekenning horen, kan het festival Nederlandse podiumkunstenaars laten werken in de Europese context, en komt Nederlands publiek in contact met internationale producties. Daarnaast vindt kennisuitwisseling plaats tussen de samenwerkingspartners.

Een van de projecten is met het Europese creatieve samenwerkingsverband apap (advancing performing arts project). Onder de naam ‘Feminist Futures’ komen voorstellingen tot stand en wordt gewerkt aan een nieuwe, duurzame en inclusieve podiumkunstenpraktijk. Theatermaker Naomi Velissariou - die de komende jaren aan ons gezelschap is verbonden - zal onder 'Feminist Futures' vanuit Theater Utrecht meerdere producties gaan maken voor Festival Boulevard en de apap partners.

De samenwerking met Boulevard en apap geeft de feministische ambitie van mijn werk een internationale dimensie. Voorbij het woeste verdriet om de misogynie in onze cultuur, ligt de hoopvolle taak om een wereldbeeld te scheppen waarin vrouwen niet beperkt worden of vernederd,” aldus Naomi Velissariou, die bij Theater Utrecht met Permanent Destruction al twee producties maakte (zie ook de voorstelling Pain Against Fear >>>).

Lees hier meer >>>