Davy Pieters wint Mimeprijs 2019

maandag 16 september 2019

Op zondag 15 september werden de VSCD toneelprijzen uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater Festival. Regisseur Davy Pieters won hier de Mimeprijs 2019 voor haar voorstelling ‘How to build a universe’ die ze vorig jaar bij Theater Rotterdam maakte. Momenteel toert Davy met haar nieuwe voorstelling ‘What we leave behind’ van Theater Utrecht.

De Mimeprijs wordt uitgereikt aan die persoon of groep die naar het inzicht van de jury in het betreffende seizoen de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de mime.

De jury over Davy Pieters:
“Davy Pieters laat in ‘How to build a Universe’ opnieuw zien dat ze een geheel eigen oeuvre aan het ontwikkelen is waarin ze minutieus en intelligent onderzoekt wie de hedendaagse mens is in een door technologie en apocalyptische bedreigingen getekende wereld. Dat doet ze met een uniek handschrift: visueel en muzikaal ijzersterk, beïnvloed door zowel film, games, literatuur als wetenschap en documentair materiaal. Davy Pieters is een belangrijk regisseur en theatermaker die niet meer weg te denken is in het Nederlandse en internationale theaterlandschap.”

De voorstelling ‘What we leave behind’ is als een timelapse, een filmisch portret van tijd met 16 mimetalenten en performers. Deze realtime timelapse toert nog door het land tot eind november.

Lees hier het bericht van het Nederlands Theater Festival.

foto: Anna van Kooij