Naomi Velissariou wint Regieprijs 2019

zondag 15 september 2019

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater Festival op zondag 15 september 2019 ontving Naomi Velissariou de Regieprijs 2019 voor haar theatrale concertperformance PERMANENT DESTRUCTION – The SK Concert. Deze maakte ze vorig jaar samen met Joost Maaskant bij Theater Utrecht in coproductie met Rudolphi Producties en C-takt. We zijn ontzettend blij voor Naomi en trots op deze prachtige prijs!

The SK Concert is een melodramatisch energy concert door de ‘pop-up band’ PERMANENT DESTRUCTION. De performance is een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een overdadig gebruik van autotune. Met genres variërend van R&B tot industriële hardcore en met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties. Het stuk werd alom geprezen door pers en publiek en geselecteerd voor de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival én het Vlaamse Theaterfestival 2019.

De jury:
“Naomi Velissariou is een inspirerend voorbeeld van iemand die de grenzen van wat theater is of kan zijn verkent en opzoekt. De voorstelling ‘Permanent Destruction – The SK Concert’ verbindt gekte, muzikaliteit met vervreemdende schoonheid. Het concept is strak, helder en wordt tot zijn uiterste consequentie uitgewerkt. De productie kent een eigen vorm van vertellen en doet een serieuze poging om nieuwe publieksgroepen aan te spreken. De losse ingrediënten stapelen tot een effectieve en dwarse vertelling. Repertoire wordt daarbij volledig naar de eigen hand gezet. De voorstelling weet te verleiden én schuwt het ongemak niet. Het lichaam wil dansen maar het hoofd biedt weerstand.”

Naomi Velissariou liet zich voor The SK Concert inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest geruchtmakende toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wier psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk. Lees hier meer.
The SK Concert vormde het eerste concert van een drieluik. Het tweede deel, The HM Concert, ging voorjaar 2019 in première en toert eind dit jaar weer verder door Nederland en België, t/m 20 februari 2020.

Lees hier het bericht van het Nederlands Theater Festival 2019.

foto: Anna van Kooij