Vincent van der Valk genomineerd voor Gouden Kalf Beste Acteur

vrijdag 13 september 2019

De nominaties voor de Gouden Kalveren zijn bekend gemaakt door het Nederlands Film Festival. Vincent van der Valk – die momenteel bij ons in Immens speelt – is genomineerd voor het Gouden Kalf van Beste Acteur voor zijn hoofdrol in de film Nocturne.

In Nocturne speelt Vincent een regisseur die zoekende is naar de essentie van zijn film. Dit speelfilmdebuut van regisseur Viktor van der Valk (Vincents broer) is een speelse tragedie over een hopeloze romanticus en zijn poging tot het maken van een film.

Vincent van der Valk is momenteel te zien in de muzikale theatersolo Immens, die hij maakte met regisseur Casper Vandeputte. Een filosofische en humoristische voorstelling geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche. Eerder speelde Van der Valk bij Theater Utrecht in Een soort Hades, Platonov en Caligula.
De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats op vrijdagavond 4 oktober tijdens het gala in Stadsschouwburg Utrecht. Het gala zal vanaf 19.30 uur live te volgen zijn via de website van het Nederlands Film Festival.

Meer info & speeldata voorstelling IMMENS

Lees hier het nieuwsbericht over de bekendmaking van de nominaties van het Nederlands Film Festival.

Lees hier een interview met regisseur Viktor van der Valk over Nocturne.