Wild Horses | Westkaai

achter de schermen bij Westkaai

Theater Utrecht ziet het theater bij uitstek als plek om samen te komen en met elkaar in gesprek te gaan en te dromen over de wereld van morgen. In ons theater De Paardenkathedraal organiseren we in het decor van de voorstelling die wordt gerepeteerd en met thema’s uit die voorstelling, ontmoetingen tussen kunst, wetenschap, journalistiek, maatschappij en u: Wild Horses.

Op zondagmiddag 25 september duiken we in de thematiek van Westkaai en staat de volgende vraag centraal: “Hoe kunnen we een nieuwe vorm van gezamenlijkheid vinden in het Europa van vandaag, waarin grenzen vervagen én worden opgetrokken, waarin compassie en angst met elkaar in conflict zijn?” Presentator van de dag radiomaker Botte Jellema gaat o.a. in gesprek met Adviesorgaan interculturele vraagstukken Saluti, Urban Futures Studio, New Dutch Connections, Project Limbo Citizen en u. Acteurs Daan van Bendegem en Lotte Driessen (Orde van de Dag) hebben een eigen satirische column (tekst: Milou Brockhus), muziek is er van My Blue Van en uiteraard is er ook een scène te zien uit Westkaai.

In aanloop naar deze middag stellen we u via onze Facebook-pagina de vraag: wat zou u willen weten van onze gasten? Uiteraard mag u uw vragen ook naar ons mailen. Lees hier meer over onze gasten:

Saluti, het onafhankelijk adviesorgaan dat in 2003 is ingesteld door de gemeente Utrecht. Zij adviseren het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over integratie en diversiteit in de Utrechtse samenleving.

Urban Futures Studio (UU). Dr. Peter Pelzer is onderzoeker bij de Universiteit Utrecht en het platform RUIMTEVOLK. Hij houdt zich onder andere bezig met de stad van de toekomst, gedeelde economie en duurzaamheid.

New Dutch Connections. Artistiek leider Bright O. Richards maakt voorstellingen als ‘As I Left My Father’s House’, hij traint en werkt als inspirator voor jonge asielzoekers die het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ volgen, een methodiek die hij in 2008 heeft ontwikkeld met het doel asielzoekersjongeren op weg te helpen naar sociale participatie en economische zelfredzaamheid.

Limbo Citizen. Pien den Hollander en Lillian Dam Bracia ontwikkelden een interactieve ‘walkthrough’ documentaire waarin de verhalen van vier verschillende migranten verteld worden. Ze ontvingen voor dit project de Young Creative Talent Award 2016.

– Theater Utrecht. Thibaud Delpeut is artistiek leider en regisseur van Westkaai. In zijn visie geeft Westkaai ons een beeld van de achterzijde van het huidige Europa dat aan de vooravond van een grote transformatie staat. In zijn kenmerkende indringende en onderhuidse stijl wordt Westkaai een beklemmende en filmische voorstelling over de roep om een nieuwe orde, een nieuwe vorm van gezamenlijkheid. Om beschaving, wellicht.

Credits

Wanneer? Zondag 25 september van 15:00u – 17:00u
Waar? De Paardenkathedraal, Veeartsenijstraat 155, Utrecht