Casper Vandeputte

Casper Vandeputte

Ook te zien in:

Quake

- 2020

Immens

- 2019

The Family

- 2017

Casper Vandeputte (1985) is schrijver en regisseur. Sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte hij voorstellingen bij onder andere Toneelschuur Producties, Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel. Casper maakte de afgelopen jaren levendige, maatschappelijk geëngageerde voorstellingen als The Summer of ’96 op Oerol, Bloedlink bij HNTjong/DOX en The Family bij Theater Utrecht. Hij zoekt in zijn voorstellingen naar vurige emotie, humor en ontroering. Voor Bloedlink ontving Vandeputte de Zilveren Krekel 2018. Onder het pseudoniem Simon Caspers schreef hij, samen met Martijn Simons, het boek Destiny.

In 2019 maakte hij samen met acteur Vincent van der Valk de succesvolle voorstelling Immens, gebaseerd op het gedachtegoed van Friedrich Nietschze. Het stuk werd opgenomen in de Officiele Juryselectie van het Nederlands Theater Festival als een van de beste voorstellingen van seizoen 19-20. Ook wonnen Casper en Vincent de Toneelschrijfprijs 2020 voor de tekst van Immens die ze samen schreven.

Caspers nieuwe voorstelling Quake gaat in het najaar van 2020 in première. Dit is een coproductie van Theater Utrecht en DOX.