Uitfeest 2019 door De Utrechtse Internet Courant

De Utrechtse Internet Courant - Maandag 16 september 2019

Duizenden cultuurliefhebbers op de been bij Utrechts Uitfeest

Het afgelopen weekend was in Utrecht de feestelijke opening van het culturele seizoen tijdens Uitfeest. Op een select aantal locaties in de binnenstad was er een uitgebreid cultureel programma. Op zaterdag 14 september lag het accent op zelf doen en ervaren, op zondag 15 september op kijken en luisteren.

Op zondag werden bezoekers door Utrechtse theaters, makers en festivals getrakteerd op een uitgebreid theater- en dansprogramma bij de Stadsschouwburg Utrecht, als voorproefje op het komende seizoen. Met onder andere Het Filiaal Theatermakers, Conny Janssen Danst en DOX. Vlakbij het Domplein, in het Academiegebouw presenteerden Utrechtse musea zich, samen met een uitgebreid programma rondom film en digitale media.

Utrecht kan zich met recht UNESCO City of Literature noemen, getuige het drukbezochte literatuurprogramma, samengesteld door Het Literatuurhuis en Bibliotheek Utrecht. Het Stadhuis werd de hele dag druk bezocht, van een bomvol Babyconcert tot de ILFU Boekenparade met Ronald Giphart, Geert Mak en vele anderen. Buiten traden onder andere Akwasi en Rita Zipora op. Op het Vredenburgplein struinden honderden mensen langs de kramen van boekhandelaren tijdens de Utrechtse Boekenmarkt.

De dag werd in stijl afgesloten met de Drijf-in openluchtbioscoop aan de Weerdsluis.

door: Redactie DUIC

Bron: https://www.duic.nl/cultuur/duizenden-cultuurliefhebbers-op-de-been-bij-utrechts-uitfeest/?