Uitfeest 2018 - zo 16 sept

theater & dans programma in de Stadsschouwburg!

De Utrechtse theaters (Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht en Beatrix Theater) presenteerden samen met maar liefst 20 theater- en dansgezelschappen, festivals en makers uit de stad een gevarieerd en omvangrijk programma van theater en dans. Je kon verrast worden door een mix van muziektheater, urban dans, teksttheater, musical, moderne dans, jeugdtheater, talkshows, showcases, performances en beeldende installaties. Van filosofische en geëngageerde theatervoorstellingen, tot hippe urban moves en hilarische slapstick. Geschikt voor jong en oud! De korte voorstellingen en voorproefjes van ongeveer een half uur vonden plaats tussen 12.00 – 18.00 uur in diverse zalen en foyers én buiten op het plantsoen voor de schouwburg.

Programma Theater Utrecht
Theater Utrecht is deze hele dag present en laat de eerste fragmenten uit Thuislozen zien. Thibaud Delpeut van Theater Utrecht en Adelheid Roosen / ZINA plaatsen je op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. In dit interactieve theaterevenement dagen ze je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Leef mee met de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke. Thuislozen speelt in blok 1 (12.00-13.30u) en blok 3 (15.00-16.30u).

Ook spelen we (samen met DOX) Outsiders – onze voorstelling voor jongeren en hun ouders. Hierin vertellen we over David, een nieuwe leerling op school, die zich steeds meer terugtrekt, spijbelt en gebiologeerd raakt door het leven aan de rand van de stad. Daar ontmoet hij Sam. Een voorstelling over (zelf)uitsluiting, pesten, vriendschap en radicalisering. Outsiders speelt in blok 4 (16.30-18.00u).