Over de voorstelling

De Utrechtse theaters (Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht en Beatrix Theater) presenteren samen met maar liefst 20 theater- en dansgezelschappen, festivals en makers uit de stad een gevarieerd en omvangrijk programma van theater en dans. Laat je verrassen door een mix van muziektheater, urban dans, teksttheater, musical, moderne dans, jeugdtheater, talkshows, showcases, performances en beeldende installaties. Van filosofische en geëngageerde theatervoorstellingen, tot hippe urban moves en hilarische slapstick. Geschikt voor jong en oud! De korte voorstellingen en voorproefjes van ongeveer een half uur vinden plaats tussen 12.00 – 18.00 uur in diverse zalen en foyers én buiten op het plantsoen voor de schouwburg.

Het programma is opgedeeld in vier blokken van anderhalf uur. Loop binnen en woon een (flink) deel of het hele programma bij. Een blokkenschema met exacte tijden vind je ter plekke, zodat je precies weet hoe laat je waar moet zijn. Of bekijk alvast het programma op de website van CZ . In- en uitlopen is mogelijk, mits er plaats is, en tussendoor kun je genieten van diverse versnaperingen in Zindering of Mevr. Dudok. Wil je meer weten over het programma? Vraag het één van de medewerkers die rondlopen of ga naar de informatie-huiskamer bij de entree waar alles te vinden is over het aanbod van de gezelschappen en theaters van die dag én het aankomende theaterseizoen.

Programma Theater Utrecht
Theater Utrecht is deze hele dag present en laat de eerste fragmenten uit Thuislozen zien. Thibaud Delpeut van Theater Utrecht en Adelheid Roosen / ZINA plaatsen je op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. In dit interactieve theaterevenement dagen ze je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Leef mee met de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke. Thuislozen speelt in blok 1 (12.00-13.30u) en blok 3 (15.00-16.30u).

Ook spelen we (samen met DOX) Outsiders – onze voorstelling voor jongeren en hun ouders. Hierin vertellen we over David, een nieuwe leerling op school, die zich steeds meer terugtrekt, spijbelt en gebiologeerd raakt door het leven aan de rand van de stad. Daar ontmoet hij Sam. Een voorstelling over (zelf)uitsluiting, pesten, vriendschap en radicalisering. Outsiders speelt in blok 4 (16.30-18.00u).