TE GAST: For The Time Being

Schweigman& en Slagwerk Den Haag te gast in De Paardenkathedraal

Theater Utrecht biedt plek aan collega’s uit het veld om voorstellingen te presenteren in theater De Paardenkathedraal, als gastbespeler. De eerste die dat het nieuwe seizoen zullen doen zijn Schweigman& en Slagwerk Den Haag met hun woordeloze voorstelling For The Time Being. Van 1 t/m 16 december zijn ze te gast in De Paardenkathedraal met hun coproductie.

We zijn hier tijdelijk. De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller. De tijd is opgejaagd wild. Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen of misschien zelfs uitklappen..? Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt.

“Boukje Schweigman wordt niet voor niets de koningin van het ervaringstheater genoemd. Met ‘For The Time Being’ gaat ze een stap verder in het creëren van ervaringen (…).”Trouw ★★★★

“Boukje Schweigmans fysieke, woordeloze theater is weer pretentieloos poëtisch; een fijne combinatie. Uiterst doordacht, maar aan de buitenkant spontaan en speels. Wat je ziet, hoort en soms ook voelt (de wind die een langsrennende danser veroorzaakt) of ruikt (zweet), is feitelijk en reëel, maar heeft een wonderlijke intensiteit en zorgvuldigheid.”de Volkskrant ★★★★

Schweigman& maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Dit levert poëtische belevenissen op waarin de toeschouwer wordt teruggeworpen op zichzelf.
Slagwerk Den Haag is een innovatieve slagwerkgroep die gefascineerd is door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co-)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting.

schweigman.org | slagwerkdenhaag.nl | #ForTheTimeBeing | #FTTB
facebook/schweigman2011 | facebook/slagwerkdenhaag
twitter/Schweigman2013 | twitter/slagwerkdenhaag
youtube/schweigman2011 | youtube/slagwerkdenhaag

Credits

Regie: Boukje Schweigman
Compositie: Fedor Teunisse, Frank Wienk
Lichtontwerp: Theun Mosk, Grischa Runge (assistentie)
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen
Spel: Sieger Baljon, Sue-Ann Bel, Hannegijs Jonker, Jasper Koopmans, Toon Kuijpers, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Rick van der Steen, Sus Verbruggen, Jurriaan de Vos, Luuk Weers
Regieassistentie: Anemone Oostvriesland
1e inspiciënt: Marcel Slagter
Productie: Linda Witpaard, Kas Pijs (stage)
Scènefoto’s: Jochem Jurgens
Met dank aan: Universiteit van Amsterdam en ArtEZ hogeschool voor de kunsten

For The Time Being is a Language No Problem performance

Let op: Er zijn geen stoelen in For The Time Being en is dus een voorstelling waarbij je als bezoeker veel staat of op de grond zit.

Campagnebeeld: Sofie Knijff | Beeldconcept en grafisch ontwerp: Esther Noyons