Over de voorstelling

Theater Utrecht biedt plek aan collega’s uit het veld om voorstellingen te presenteren in theater De Paardenkathedraal, als gastbespeler. De eerste die dat het nieuwe seizoen zullen doen zijn Schweigman& en Slagwerk Den Haag met hun woordeloze voorstelling For The Time Being. Van 1 t/m 16 december zijn ze te gast in De Paardenkathedraal met hun coproductie.

We zijn hier tijdelijk. De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller. De tijd is opgejaagd wild.
Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen of misschien zelfs uitklappen..? Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt.

For The Time Being
For The Time Being

Schweigman& maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Dit levert poëtische belevenissen op waarin de toeschouwer wordt teruggeworpen op zichzelf.
Slagwerk Den Haag is een innovatieve slagwerkgroep die gefascineerd is door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co-)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting.

schweigman.org | slagwerkdenhaag.nl | #ForTheTimeBeing | #FTTB
facebook/schweigman2011 | facebook/slagwerkdenhaag
twitter/Schweigman2013 | twitter/slagwerkdenhaag
youtube/schweigman2011 | youtube/slagwerkdenhaag

Credits

regie Boukje Schweigman
compositie Fedor Teunisse, Frank Wienk
lichtontwerp Theun Mosk, Grischa Runge (assistentie)
kostuumontwerp Esmée Thomassen
spel Sieger Baljon, Sue-Ann Bel, Hannegijs Jonker, Jasper Koopmans, Toon Kuijpers, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Rick van der Steen, Sus Verbruggen, Jurriaan de Vos, Luuk Weers
regieassistentie Anemone Oostvriesland
1e inspiciënt Marcel Slagter
productie Linda Witpaard, Kas Pijs (stage)
met dank aan Universiteit van Amsterdam en ArtEZ hogeschool voor de kunsten
duur ongeveer 75 min.

For The Time Being is a Language No Problem performance

fotografie Sofie Knijff | beeldconcept en grafisch ontwerp Esther Noyons

Lees meer