STOM (10+)

30 jun
Utrecht 14:30 - 15:35
Tickets
13 okt
Utrecht - De Meern 15:00 - 16:05
Tickets

Ziggy zegt niks

STOM is een voorstelling met heel veel muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon.

Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Niks. Geen woord. En niet dat ze het niet kan. Ze kan hartstikke goed praten, je had haar eens moeten horen. Maar nu zegt ze dus niks meer.

Waarom?
Zegt ze niet.
Hoe lang nog?
Zegt ze ook niet.

Intussen gaat ze gewoon naar school, feestjes, muziekles, maar helemaal in stilte. Hoe heb je een gesprek met iemand die niks terugzegt? Is het dapper of loopt ze aandacht te trekken? Heeft ze een zeldzame ziekte? Heeft ze iets vreselijks meegemaakt? Of moet ze gewoon een beetje normaal doen? Haar beste vriendin, haar ouders, de psycholoog waar ze naartoe moet, nou ja, eigenlijk iedereen heeft er iets over te zeggen. Maar Ziggy niet. Die zwijgt. Ook als haar ouders wanhopig worden, ook als haar vrienden geen zin meer hebben om iets met haar te doen. Wat als Ziggy helemaal nooit meer iets zegt?

Regisseur Casper Vandeputte maakt met STOM een voorstelling over geen woorden kunnen geven aan je binnenwereld. Over niet weten wat er met je aan de hand is. Met acteurs Kirsten Mulder, Sophie Höppener en Kaspar Schellingerhout, die ook de (live)muziek voor zijn rekening neemt. Vandeputte maakte eerder de prijswinnende jongerenvoorstelling Bloedlink (14+) en de theaterhit De Gebroeders Leeuwenhart (8+).

Credits

Regie & tekst: Casper Vandeputte
Muziek: Kaspar Schellingerhout
Spel: Kaspar Schellingerhout, Hannah van Lunteren, Isabelle Houdtzagers
Regie-assistentie: Luna Joosten
Decor- en lichtontwerp: Julian Maiwald
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Dramaturgie: Martine Manten
Coproductie: Theater Utrecht & HNTjong