Mathieu Wijdeven

Mathieu Wijdeven

Mathieu Wijdeven (Tilburg, 1991) studeerde in 2014 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Hier richtte hij tijdens zijn studie samen met jaargenoten Jip van den Dool en Nick Bos het collectief Firma DRAAK op.

De afstudeervoorstelling_ NXT LVL_ van Firma DRAAK won op het Amsterdam ITS Festival (2014) de Via Rudophi ‘Het Debuut’-prijs. Hierna maakten zij de voorstelling RO-BOT (2015), een co-productie van het Jonge Harten Festival, Tweetakt-Kaap Festival en Cement Festival. Eveneens kwam in 2015 de locatievoorstelling ALIEN uit, een productie in samenwerking met Xpeditie Blauwstad.

In 2016 zal er een nieuwe voorstelling van Firma DRAAK te zien zijn op het Popart Festival als productie van Feikes Huis, met coaching van theatermaker Rieks Swarte.

Naast Firma DRAAK maakt Mathieu ook solowerk. In een reeks performances (M1 (2013), M2 (2014) en M3 (2015)) onderzocht hij de relatie tussen mens en constructie. M3 was te zien tijdens het Timewindow Festival; een festival dat hij samen met een groep nieuwe Rotterdamse theatermakers opzette in een leegstaand kantoorgebouw.

Naast zijn eigen collectief en solowerk was Mathieu o.a te zien als acteur in de videoclip Techno, van succesvol dj-trio Yellow Claw, onder regie van Victor de Pont (Habbekrats), hij speelde tijdens de Parade (2015) mee in de succesvolle voorstelling Commercials Voor Een Beter Leven van Vlaams theatercollectief Bruder en in het najaar van 2016 zal hij als performer in een werk staan van visual artist Paul Hendrikse.

In 2016 speelde Mathieu Wijdeven in de voorstelling Re-enactment of the Now van Davy Pieters bij Theater Utrecht.

Fotograaf: Hans Boddeke