Quake door De Cultuurvlogger

De Cultuurvlogger - Donderdag 19 januari 2023

"Een must-see voor liefhebbers van theater en dans"

"Een must-see voor liefhebbers van theater en dans"

"Nog nooit eerder wachtte ik zo lang op een voorstelling! In de zomer van 2020 mocht ik een dag meelopen met een repetitiedag voor de voorstelling Quake en sprak ik de performers en regisseur van deze voorstelling. Een voorstelling over de gebeurtenissen die een impact hebben gehad of zijn gebeurd met onze voorouders en die nog steeds doordreunen in ons dagelijks leven en in wie wij zijn. MAAR het was eindelijk zover en ik zat in de rode pluche stoelen van de Utrechtse Stadsschouwburg en kon eindelijk het eindproduct zien.

De voorstelling 'Quake' van Theater Utrecht en DOX is een indrukwekkende en emotionele productie die de kracht van theater op een prachtige manier weet te laten zien. Een samenspel tussen een idee van Vanderputte, de persoonlijke verhalen van de spelers, de grote thema’s die nu spelen in de wereld, een krachtige choreografie van Melvin Fraenk en Çağdas Gülum en om dit af te toppen: functioneel decor en prachtige kostuums van Marc Warning en Daphne de Winkel.

Ik begin mijn verslagen eigenlijk nooit met mijn uiteindelijke mening, maar het voelt zeer gepast om hier even neer te zetten wat ik vond. De choreografie is krachtig en de muziek is prachtig en samen voegen ze echt extra ‘flavor’ toe aan de voorstelling en zorgen voor een unieke ervaring. De performers zijn zeer indrukwekkend en vertellen een sterk persoonlijk verhaal. Het verleden is niet alleen iets wat achter ons ligt, maar ook iets wat in ons leeft en ons vormt. Quake laat zien hoe belangrijk het is om onze eigen verhalen te begrijpen en te accepteren.

De voorstelling is emotioneel en ontroerend, maar ook confronterend. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden en hoe het ons vormt. Theater Utrecht en DOX hebben een prachtige voorstelling neergezet die je niet snel zult vergeten. Bezoek Quake en je zult ontdekken hoe jouw verhaal samenhangt met de verhalen van de wereld om je heen.

De voorstelling is een mix van dans, theater en spoken word en de performers slagen erin om de emoties van de personages op een bijzonder manier tot leven te brengen. Het decor is minimalistisch, maar toch indrukwekkend. Het gebruik van licht en schaduw en trillingen in de grote spiegel zorgen voor een extra dimensie in de voorstelling.

Quake is dus een emotionele en indrukwekkende voorstelling die je aanzet tot nadenken over je eigen levensverhaal. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dans en theater. De voorstelling is toegankelijk voor een breed publiek en is een must-see voor liefhebbers van deze genres. Theater Utrecht en DOX hebben samen een prachtige voorstelling neergezet die nog lang bij je zal blijven nazinderen."

Bron: https://www.decultuurvlogger.com/blog/het-verleden-is-niet-alleen-iets-wat-achter-ons-ligt-maar-ook-iets-wat-in-ons-leeft-en-ons-vormt-quake-laat-zien-hoe-belangrijk-het-is-om-onze-eigen-verhalen-te-begrijpen-en-te-accepteren