Jacobien Elffers

Jacobien Elffers

Jacobien Elffers (1981) groeide op in Bilthoven en bezocht regelmatig De Paardenkathedraal in haar middelbare schooltijd op de Kees Boeke school. Daarna sloot ze in 2001 de vooropleiding lichte muziek zang af aan het Conservatorium in Utrecht om vervolgens naar Engeland te verhuizen om te studeren aan de Guildford School of Acting. In 2002 won ze de Best Girl Musical Theatre award in Londen. In 2004 rondde ze daar die opleiding succesvol af. Eind 2005 keerde ze terug naar Nederland.

Daarna was Jacobien te zien in verschillende soorten theater in Nederland. Ze begon bij Het Geluid Maastricht. Van 2006 t/m 2011 was Jacobien o.a. te zien bij Judith Hofland op Oerol en het Over ‘t IJ Festival (2009) én zong en speelde ze voor het eerst bij Joeri Vos (2011). Ook maakte ze een solovoorstelling bij het Huis van Bourgondië. In 2009 speelde ze Betje in Ciske de Rat de Musical, van Joop van den Ende Theaterproducties. Voor Mighty Society 8 en De Entertainer van Eric de Vroedt deed zij de choreografie en zangbegeleiding.
In 2011 speelde ze in haar eerste voorstelling van Paul Koek bij de Veenfabriek BANG waarna ze gevraagd werd onderdeel te worden van zijn gezelschap en er vele voorstellingen volgden.

Ondertussen werd ze soms ook uitgeleend aan Oostpool om bij Joeri Vos te kunnen blijven spelen die zich inmiddels ook bij de Veenfabriek heeft gevoegd.

In 2018 was ze voor het eerst te zien bij Theater Utrecht in de voorstelling Platonov.