Jan-Paul Buijs

Jan-Paul Buijs

Jan-Paul Buijs (1984) studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Tijdens zijn studie liep hij stage bij Toneelgroep de Appel, het Nationale Toneel en het Zuidelijk Toneel. Ook na zijn studie speelt hij mee in verschillende stukken van eerdernoemde theatergezelschappen, maar ook van Toneelschuur producties en Theater het Amsterdamse Bos.

Naast het vele theaterwerk heeft Jan-Paul ook een rol gespeeld in de speelfilm Het wapen van Geldrop en een gastrol in de televisieseries Kinderen geen bezwaar en De Co-assistent.

In het theaterseizoen 2011-2012 speelde Jan-Paul in de Toneelschuur productie Am Ziel, welke geselecteerd werd voor het Nederlands Theater Festival.

Hij is naast acteur ook zanger en is in die hoedanigheid o.a. te zien geweest in een voorstelling op de Parade genaamd Hauser Orkater Tribuut en in zijn rol van Judas in de Judas Passion.

Jan-Paul is tevens één van de oprichters van Circus Treurdier, een groep podiumkunstenaars die samen voorstellingen maakt, liedjes, scènes en toneelstukken schrijft en festivals organiseert. Ook maken ze samen TreurTeeVee.

In 2014 speelde Jan-Paul in Phaedra van Theater Utrecht.