Gary Duimalot Gravenbeek

Gary Duimalot Gravenbeek

Ook te zien in:

What is love

- 2022

Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek (1995) is geboren op Utrechtse bodem. Hij een kind van de Hiphop cultuur. In al zijn kunst staat plezier hoog in het vaandel, hij haalt zijn kracht uit het eeuwige kind in hem. Impulsiviteit, muzikaliteit en creativiteit vormen het credo van zijn karakter. Over de afgelopen jaren groeide hij uit tot een allround, multidisciplinaire artiest en combineert hij de kennis en vaardigheden van verschillende kunstvormen in zijn werk. Muziek en woordkunst werd hem met de paplepel ingegoten. Daarnaast ontwikkelde hij zich tot professioneel danser en veroverde harten in de Nederlandse theaters. Inmiddels bouwt hij aan zijn carrière als Hiphop muzikant. Duimalot gebruikt zijn kennis van dans en muziek wanneer hij speelt in de theaters, zo ook andersom. “Ik vertel mijn boodschap niet alleen, dit doe ik samen met de muziek. Samen zijn wij één.”

Duimalot treedt op als zowel uitvoerend danser, als maker en choreograaf in de theaterwereld. Zo heeft hij met de voorstelling Bloedlink van Casper Vandeputte een Zilveren Krekel gewonnen en is hij choreograaf en performer in de grootste jeugdvoorstelling van Het Nationaal Theater ooit gemaakt: Trojan Wars. In deze voorstelling werden ook zijn skills als rapper ingezet waarvoor hij originele muziek maakte.

Op dit moment is hij te zien als danser in PERMANENT DESTRUCTION: The HM Concert, die hij ook choreografeert. Hij maakt onderdeel uit van een van Utrechts beste danscrews Underdogz Crew en is medeoprichter van het Mensja Collective. Samen met hen werkt hij aan originele theater- en muziekproducties.

Foto: Bart Grietens