Gonca Karasu

Gonca Karasu

Gonca Karasu is afgestudeerd aan de Toneelschool Arnhem in 2012. Vervolgens heeft ze haar Master graad behaald aan de prestigieuze Royal Central School of Speech and Drama in Londen in 2014.

Na een succesvolle stage bij de Toneelschuur in de voorstelling De Ziekte die Jeugd Heet, geregisseerd door Casper vande Putte, heeft Gonca o.a. gespeeld bij Toneelgroep Oostpool onder regie van Eric de Vroedt in de voorstelling Fresh Young Gods, geschreven door Joeri Vos.

Bij de Toneelmakerij heeft ze in meerdere voorstellingen gespeeld. In de bejubelde klassen voorstelling Nadia speelde ze de titelrol. Deze werd geschreven en geregisseerd door Daniel van Klaveren en zelfs vertaald naar het Engels zodat het in meerdere landen gespeeld kon worden.

Onder regie van Liesbeth Colthof speelde ze in de voorstelling I Call My Brothers. Onder regie van Paul Knieriem speelde ze in de voorstelling Snowflake.

Bij Theater Rast speelde ze de voorstelling De Rode Klauw, geregisseerd door Ada Ozdogan en geschreven door Kasper Tarenskeen.

Ook speelde Gonca in televisie series als Celblok H, Flikken Maastricht en Danni Lowinski. Ze speelde zowel in het Engels als in het Turks in meerdere (korte)films.

Ook is ze te zien met een vaste rol in de televisie serie De Staatsgreep (De Club van Lelijke Kinderen) op NPO3. En in de klassen voorstelling Outsiders bij Theater Utrecht.