Open Call #3 - Workshopdag Acteurs & Performers

workshops van makers en theatermedewerkers

Theater Utrecht is een gezelschap in ontwikkeling. Op dit moment proberen wij antwoord te vinden op de vraag: Hoe ziet het stadsgezelschap van de toekomst eruit? Dit onderzoek, waarin we onszelf radicaal willen heruitvinden, loopt dit najaar als een rode draad door alles wat we doen. We construeren en we deconstrueren. We bespelen onze eigen Paardenkathedraal en duiken her en der op in de stad. Daarnaast spelen we onze voorstellingen misschien wel net even op een andere manier dan je van ons gewend bent en maken we plaats voor jonge en nieuwe makers. Het wordt een najaar van uitproberen, bevragen en op het spel zetten, maar wel met een drankje in de hand en de bar open.

Op dit moment werkt Theater Utrecht onder leiding van creatief directeur Anne Breure met drie vaste makers: Floor Houwink ten Cate, Casper Vandeputte en Naomi Velissariou. Zij maken urgente en maatschappelijk ge├źngageerde voorstellingen op het snijvlak van theater, opera, film, dans en een collectieve rave. De voorstellingen zijn schurend en politiek en gaan een relatie aan met de stad en de wereld waarin we leven.

Op zaterdag 9 december organiseren we dag voor jonge spelers en performers bij Theater Utrecht. Hierin willen we graag kennismaken met de jonge acteurs en performers in de stad, zodat we elkaar kunnen inspireren en in de toekomst weten te vinden. Op deze dag gaan we met elkaar in gesprek, krijg je spel/theater workshops van onze makers en zullen we samen eten. Tegelijkertijd kun jij kennismaken met ons als organisatie en met onze makers en krijg je een kijkje achter de schermen van Theater Utrecht.

Ben jij een jonge acteur of performer die:

o Geworteld is in Utrecht
o In het laatste jaar zit van een mbo/hbo theater opleiding / net een aantal jaar is afgestudeerd / selfmade
o Beschikbaar is op zaterdag 9 december

Geef je dan HIER snel op! We hebben plek voor vijftien personen. Meedoen is gratis en opgeven kan tot 19 november.