Open Call #1 - Utrechtse Jonge Makers

presenteer je werk aan nieuw publiek

Theater Utrecht is een gezelschap in ontwikkeling. Op dit moment proberen wij antwoord te vinden op de vraag: Hoe ziet het stadsgezelschap van de toekomst eruit? Dit onderzoek, waarin we onszelf radicaal willen heruitvinden, loopt de komende tijd als een rode draad door alles wat we doen. We construeren en we deconstrueren. We bespelen onze eigen theater De Paardenkathedraal en duiken her en der op in de stad. Daarnaast spelen we onze voorstellingen misschien wel net even op een andere manier dan je van ons gewend bent. Tevens maken we plaats voor jonge en nieuwe makers. Zij zijn een essentieel onderdeel van het culturele ecosysteem waarin ook Theater Utrecht zich bevindt. Het wordt een najaar van uitproberen, bevragen en op het spel zetten, maar wel met een drankje in de hand en de bar open.

Utrechtse Jonge Makers

Op 3 en 4 november 2023 organiseren we in De Paardenkathedraal avonden waarop jonge Utrechtse theatermakers hun werk kunnen presenteren aan het publiek. Op beide avonden worden 3 stukken getoond van 20 minuten van Utrechtse makers. Dat kan zijn toneel, dans, theater, performance art, muziektheater, spoken word, multidisciplinair, etc.. Als jonge maker kun je je werk uitproberen bij een nieuw publiek. Daarbij zullen we het gesprek aangaan met medemakers en publiek over het makerschap en over de voorstellingen. Dit kan waardevolle inzichten opleveren voor het doorontwikkelen van de voorstelling en je makerschap en tegelijkertijd een nieuwe connectie maken met nieuw publiek.

Ben jij een jonge theatermaker die:

o Geworteld is in Utrecht
o Graag een relatie aangaat met de stad
o Een prikkelend en schurend onderwerp bespreekt in het werk
o 20 minuten werk klaar heeft om te tonen
o Graag het gesprek aangaat over het werk
o Beschikbaar is op 3 en/of 4 november 2023
o Wiens werk nieuw is en/of nog niet of nauwelijks te zien is geweest in Utrecht

Stuur dan HIER een korte beschrijving / filmpje / fotocollage / voice-memo over wie je bent, wat je wilt tonen en wat je uit de avond wilt halen. Uit de inzendingen worden op basis van onderwerp, diversiteit, relatie met de stad en haalbaarheid maximaal 6 werken gekozen om te tonen.

Voor deze avond is budget beschikbaar voor makers en spelers. Opgeven kan tot en met zondag 15 oktober 2023.