Open Call #2 - Conceptontwikkeling Jonge Makers

zet nieuwe stappen binnen jouw artistieke ontwikkeling

Theater Utrecht is een gezelschap in ontwikkeling. Op dit moment proberen wij antwoord te vinden op de vraag: Hoe ziet het stadsgezelschap van de toekomst eruit? Dit onderzoek, waarin we onszelf radicaal willen heruitvinden, loopt dit najaar als een rode draad door alles wat we doen. We construeren en we deconstrueren. We bespelen onze eigen theater De Paardenkathedraal en duiken her en der op in de stad. Daarnaast spelen we onze voorstellingen misschien wel net even op een andere manier dan je van ons gewend bent en maken we plaats voor jonge en nieuwe makers. Het wordt een najaar van uitproberen, bevragen en op het spel zetten, maar wel met een drankje in de hand en de bar open.

Voor dit seizoen zijn we op zoek naar 5 jonge theatermakers / schrijvers / performancemakers / regisseurs die een nieuw concept aan het ontwikkelen zijn. Theater Utrecht biedt de kans om samen met de makers en medewerkers van het gezelschap te werken aan de ontwikkeling van jouw eigen concept. In verschillende sessies krijg je de mogelijkheid om je concept aan te scherpen en de technische en financiƫle haalbaarheid te onderzoeken. Daarnaast bespreken we de artistiek inhoudelijke kant van het concept en je eigen makerschap.

Wil jij jouw concept verder ontwikkelen en verdiepen? Heb jij zin om je netwerk uit te bouwen en je skills verder te ontwikkelen? Dan zou dit de plek kunnen zijn om nieuwe stappen te zetten binnen jouw artistieke ontwikkeling.

De workshopreeks zal bestaan uit 5 dagen. De kickoff van dit project is overdag op vrijdag 20 oktober 2023. De overige dagen zullen in overleg met jullie gepland worden in januari-maart 2024.

Ben jij een jonge theatermaker die:

o Minimaal 3 jaar aan het werk is als theatermaker / regisseur/ schrijver / performancemaker
o Prikkelend, schurend en politiek werk maakt
o Een relatie aangaat met de stad
o Beschikbaar is op vrijdag 20 oktober 2023
o Zin heeft om een nieuw concept door te ontwikkelen

Stuur dan HIER de eerste schets of idee van je concept op.

Dit mag in de vorm van een geschreven tekst (max 1 A4), een filmpje, een fotocollage, een voice memo, etc. Tijdens de dagen van de workshops/conceptontwikkeling zullen de makers worden betaald.

We hebben plek voor maximaal 5 makers. Opgeven kan tot en met zondag 8 oktober 2023.