Nieuwjaarsduik 2018

het Theaterkwartier presenteert!

Na de zeer succesvolle presentatie van het Theaterkwartier Utrecht op het Uitfeest in september, presenteren de gezelschappen zich op de Nieuwjaarsduik wederom gezamenlijk met een aanstekelijk previewprogramma vol theater, dans en muziek in De Paardenkathedraal. Met previews, inkijkjes, openbare repetities en gesprekken. Entree is gratis!

foto Jelmer de Haas
foto Jelmer de Haas
foto Jelmer de Haas

Programma
Ramses Graus van Het Filiaal theatermakers presenteert ‘the making of’ van De Nachtwaker (6+). Een spiksplinternieuwe familievoorstelling waarin cabaretier en acteur Noël van Santen voor een nogal ingewikkeld probleem komt te staan: hoe hou je in vredesnaam grip op de situatie als je eigen vertrouwde spullen plotseling gigantisch groot zijn en jijzelf piepklein?

DOX toont een presentatie van het Dansatelier. Eén van de drie DOX Ateliers (dans, theater en performance) die van aug t/m dec plaatsvonden. Hierin ontmoeten jongeren, jonge makers en (inter)nationale masters elkaar met als doel leren en innoveren. Noem het de springplank, de werkplaats of het laboratorium: de Ateliers zijn de afdeling research & development van DOX.

Theatermaker Bright Richards speelt een stuk uit zijn nieuwe voorstelling The Bright Side of Life, een komische en muzikale vertelling gebaseerd op zijn eigen leven, hoe hij als acteur zijn thuisland door een burgeroorlog moest ontvluchten. Dit is een coproductie van New Dutch Connections en Theater Utrecht.

Theater Utrecht presenteert bovendien een eerste inkijkje in Platonov, de nieuwe grotezaalvoorstelling van regisseur Thibaud Delpeut. Het stuk (ooit van Tsjechov) wordt in een radicaal moderne bewerking gespeeld, met een jonge cast van 10 acteurs. Het is een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials. Op de Nieuwjaarsduik kun je een openbare repetitie bijwonen met enkele acteurs, die dan net een week aan het repeteren zijn.

Tijdschema:
14.00 Het Filiaal theatermakers – ‘the making of’ De Nachtwaker (duur ± 15 min)
14.30 DOX – presentatie Dans Atelier (duur ± 25 min)
15.15 Theater Utrecht & New Dutch Connections – preview The Bright Side of Life (duur ± 25 min)
16.00 Theater Utrecht – openbare repetitie Platonov en nagesprek (duur ± 20 min)
16.30 einde programma

Kijk op de website van het Theaterkwartier Utrecht voor meer informatie over alle voorstellingen die komend seizoen op stapel staan bij de verschillende gezelschappen.

- De Nachtwaker (6+) van Het Filiaal Theatermakers – première 4 feb 2018, landelijke tournee t/m 26 april 2018
- DOX speelt vanaf februari Role Model, een nieuwe productie in regie van Nicole Beutler, landelijke tournee t/m 19 april 2018
- The Bright Side of Life van Theater Utrecht in coproductie met Bright Richards / New Dutch Connections – première 31 maart 2018 in De Paardenkathedraal, landelijke tournee t/m 8 mei 2018
- Platonov van Theater Utrecht – première 2 maart 2018 Stadsschouwburg Utrecht, landelijke tournee t/m 12 mei 2018.

Een gezamenlijk programma van het Theaterkwartier Utrecht bestaande uit Het Filiaal theatermakers, DOX en Theater Utrecht. Met medewerking van New Dutch Connections / Bright Richards.