Keti Koti 2022

ism TivoliVredenburg, DOX en Keti Koti Utrecht

Herdenk en vier de afschaffing van de slavernij. Een avond met live muziek, performances en inspirerende talks in TivoliVredenburg.

Op 1 juli vieren we elk jaar Keti Koti! Op donderdag 30 juni organiseerde KetiKoti Utrecht een programma door de hele stad. In samenwerking met KetiKoti Utrecht, DOX en Theater Utrecht werd de dag afgesloten bij TivoliVredenburg.

Entree is gratis. Reserveer een gratis kaartje via de website van TivoliVredenburg.

Op 1 juli 1863 werd de Nederlandse slavernij in Suriname en op de voormalige Nederlandse Antillen afgeschaft. Jaarlijks herdenken we op 30 juni de slachtoffers van de slavernij. Op 1 juli vieren we de afschaffing hiervan met Keti Koti (letterlijk: gebroken ketenen). Belangrijk, omdat het een deel van onze geschiedenis is.

Op 30 juni, de dag van de herdenking, organiseerde KetiKoti Utrecht een programma door de hele stad. Het volledige programma van deze dag vind je hier. In samenwerking met KetiKoti Utrecht, DOX en TivoliVredenburg werd de dag afgesloten met een divers programma in de Pandora zaal in TivoliVredenburg. We openden de avond met dansgezelschap Untold. Nancy Jouwe vertelde over het slavernijverleden in Utrecht en in een Generation Talk gingen we met Natalja Macnack (Tori Oso Utrecht), Gavin-Viano en Denise Jannah dieper in op de vraag waarom en hoe we moeten herdenken. DOX verzorgde de culturele omlijsting met performances van o.a. Jörgen Gario en Katja van de L'Isle. Na de Spoken Word van Jurgera Ethel Hassell werd de avond vervolgd met livemuziek van Sweet masters. Gespreksleiding was in handen van Stacey Esajas.

foto's: Luuk Claessens