Over de voorstelling

In het kader van Theater Na de Dam 2018 maakten DOX en Theater Utrecht i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht BEATS PER MINUTE. In deze muzikale theaterperformance door 15 jongeren klonken opzwepende beats, rituele ritmes en scherpe teksten in een eigentijdse versie van een herdenkingsritueel. De jongeren zochten hun eigen manier om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen uit onze wereldgeschiedenis, en om het leven samen te vieren.

De voorstelling was op 3 mei (15.00 uur) en 4 mei (20.30 uur) 2018 te zien. Op 4 mei werd het programma voorafgegaan door een gezamenlijke herdenking in de Stadsschouwburg, van 19.45 -20.15 uur.
Bekijk hier het hele programma op 4 mei in de Stadsschouwburg >>>

Over het project
Dit project werd begeleid en geregisseerd door Alexa Hakkenbrak. Alexa is een Nederlandstalige vocaliste / MC. Ze speelt en maakt voorstellingen en performances en is daarnaast ook docent bij DOX. Je ging onder begeleiding van Alexa onderzoek doen naar verhalen die gingen over herdenken en bevrijden, je ging aan de slag met het schrijven van eigen teksten en muziek om zo te komen tot een nieuwe muzikale performance die weerkaatste tegen de muur van de geschiedenis en de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Over Theater Na de Dam
BEATS PER MINUTE was onderdeel van Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam speelden gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hadden op de Tweede Wereldoorlog.

Credits

Begeleiding en regie: Alexa Hakkenbrak
Spel:
Caesár van Daal
Chaliyah Beersma
Lieke van Iperen
Danytha Postma
Patrick Messan
Yverna Herz
Mirjam van Aalderen
Sophie Loogman
Micky Cornelissen
Nefise Toprak
Ilhem Sbai
Rabia Sahinbas

Met dank aan: Alle ouders, opa’s en oma’s, gesprekspartners en andere betrokkenen

Lees meer