Over de voorstelling

In het kader van Theater Na de Dam 2018 maken DOX en Theater Utrecht i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht BEATS PER MINUTE. In deze muzikale theaterperformance door 15 jongeren klinken opzwepende beats, rituele ritmes en scherpe teksten in een eigentijdse versie van een herdenkingsritueel. De jongeren zoeken hun eigen manier om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen uit onze wereldgeschiedenis, en om het leven samen te vieren.

De voorstelling is op 3 mei (15.00 uur) en 4 mei (20.30 uur) te zien. Tickets: 5 euro. Op 4 mei wordt het programma voorafgegaan door een gezamenlijke herdenking in de Stadsschouwburg, van 19.45 -20.15 uur (gratis entree).
Bekijk hier het hele programma op 4 mei in de Stadsschouwburg >>>

Over het project
Dit project wordt begeleid en geregisseerd door Alexa Hakkenbrak. Alexa is een Nederlandstalige vocaliste / MC. Ze speelt en maakt voorstellingen en performances en is daarnaast ook docent bij DOX. Je gaat onder begeleiding van Alexa onderzoek doen naar verhalen die gaan over herdenken en bevrijden, je gaat aan de slag met het schrijven van eigen teksten en muziek om zo te komen tot een nieuwe muzikale performance die weerkaatst tegen de muur van de geschiedenis en de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Over Theater Na de Dam
BEATS PER MINUTE is onderdeel van Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Credits

Begeleiding en regie: Alexa Hakkenbrak
Spel:
Caesár van Daal
Chaliyah Beersma
Lieke van Iperen
Danytha Postma
Patrick Messan
Yverna Herz
Mirjam van Aalderen
Sophie Loogman
Micky Cornelissen
Nefise Toprak
Ilhem Sbai
Rabia Sahinbas

Met dank aan: Alle ouders, opa’s en oma’s, gesprekspartners en andere betrokkenen

Lees meer